Özel hastanadeki işlem tutarı 100 TL'yi aşarsa, tedavi detay belgesi hastaya da verilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2012 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SUT Tebliğinde, 21 Ocak 2012 tarihi itibariyle yapılan değişiklik şu şekildedir:

MADDE 5- Aynı Tebliğin 3.3.1 numaralı maddesinin 6 ncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(6) Kurumla sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları, aynı başvuru numarası altında hastaya yapılan işlem bedellerinin toplamı 100 TL'yi aşıyorsa, bu hizmetleri ve varsa ilave ücret tutarını gösterir, şekli Kurumca belirlenecek bir belgeyi, yatan hasta tedavilerinde en geç hastanın taburcu olduğu tarihte, diğer tedavilerde ise işlemin yapıldığı tarihte hastaya vermek zorundadır. Ancak hastanın istemesi halinde tutar sınırı olmaksızın sunulan tüm işlemleri ayrıntılı olarak gösteren bilgi ve belgeler hastaya verilmek zorundadır. Söz konusu bilgiler aynı süreler içerisinde elektronik ortamda da sağlanabilir.?

Eski düzenleme ise şu şekildedir:

(6) Sağlık hizmeti sunucusu, ilave ücrete ilişkin olarak düzenlemiş olduğu faturada, yapılan işlemlerin SUT işlem kodunu ve tutarlarını ayrıntılı olarak belirtmek ve bu faturayı yatan hasta tedavilerinde en geç hastanın taburcu olduğu tarihte, diğer tedavilerde ise işlemin yapıldığı tarihte hastaya/hasta yakınına vermek zorundadır.?

DEĞERLENDİRME

Eski düzenlemede, tedaviye ait ilave ücretin detaylarının, hastaya bildirilmesi istenmişti. Yeni düzenlemede 100 TL sınırı getirilmiştir. Buna göre, özel sağlık kurumunun hastaya uyguladığı işlemlerin toplamı 100 lirayı aşıyorsa, etdavinin ayrıntısını gösteren belgeye hastaye verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber