Eski Hazine müsteşarı Dinçmen hayatını kaybetti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evinde çıkan yangında ağır yaralanan Eski Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen, dün hayatını kaybetti. 70 yaşındaki Dinçer'in rahatsızlığı nedeniyle yürüyemediği ifade edildi

İstanbul Kemer Country'deki evinde çıkan yangında eşiyle birlikte ağır yaralanan eski Hazine Müsteşarı ve Finansbank Yönetim Kurulu Üyesi Yener Dinçmen, dün tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Dinçmen ailesinin Kemer Country'deki evinde önceki gece saat 01.00 sıralarında yangın çıkmış, rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 70 yaşındaki Yener Dinçmen ile aynı yaştaki eşi Gülbin Dinçmen, aniden alevlerin arasında kalmıştı.

Yener Dinçmen, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yanık Ünitesi'nde, eşi ise bir özel hastanede tedavi altına alındı. Ancak vücudunda yanıklar oluşan Yener Dinçmen, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Gülbin Dinçmen'in ise taburcu olduğu öğrenildi.

Cenaze töreni pazartesi günü

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren polis, yangının sigaradan çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Dinçmen'in cenazesi 23 Ocak Pazartesi günü Levent Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Maliye Bölümü'nü bitiren Yener Dinçmen, 1967-69 yılları arasında New York Üniversitesi'nde Ekonomi Master'ı yaptıktan sonra 1972 yılında Hazine Genel Sekreterliği'nde çalışmaya başladı. 1975-1980 yılları arasında Washington Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşavirliği görevini sürdürdü.

TPAO'da da görev yaptı

Devlet kademelerinde Başbakan Danışmanlığı da dahil olmak üzere pek çok görevde bulunan Dinçmen'in görevleri arasında Hazine Genel Sekreterliği, Genel Müdür Baş Yardımcılığı, Washington Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavirliği, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, BM Cenevre Ofisi Türkiye Daimi Temsilciliği, Gümrük Müsteşarlığı, Başbakanlık Müsteşarlığı, TPAO-TÜMOSAN-YÖK Yönetim Kurulu Üyeliği, İlaç İşverenleri Sendikası Genel Sekreterliği sayılabilir.

Finansbank'ta danışmanlık yapıyordu

Aralık 1997-Mayıs 1999 tarihleri arasında Hazine Müsteşarlığı yaptı. 2001 yılından bu yana Finansbank Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Dinçmen, bir yıl önce bu görevinden ayrılarak, yönetim kuruluna danışmanlık veriyordu. İki çocuk babası olan Dinçmen, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesiydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber