Beyoğlu'nda hastanede yangın paniği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Semt Polikliniği'nin bulunduğu binada çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Hastanede bulunan onlarca hasta ve personel kısa sürede tahliye edilirken yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yapılan incelemede yangının bitişik binanın bodrum katında çıktığı ve ortak havalandırma yoluyla hastaneye yayıldığı anlaşıldı.Yangın, Meşrutiyet Caddesi 73 numarada bulunan Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyoğlu Semt Polikliniği'nin bulunduğu binanın arka kısmında çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangında dumanlar kısa sürede iki binayı sardı. Sabah saatleri olması nedeniyle en yoğun anlarını yaşayan Semt Polikliniği ve hastanede bulunan vatandaşlar için tahliye işlemleri başlatıldı. Dumanlar nedeniyle vatandaşlar güçlükle binayı boşalttı. Yaşlı ve durumu ağır olanlar ise hastane personeli tarafından dışarı çıkartıldı. Havanın soğuk olması nedeniyle üşüyen hasta ve personel giriş katta bulunan bölüme alındı.

Yangına Beyoğlu, Şişli ve Mecidiyeköy itfaiye ekipleri iki ayrı sokaktan müdahale etti. Hastane yanında bulunan İtalyan Kültür Merkezi binası da tedbir amaçlı boşaltıldı. Hastane önünde hastalar ve personel endişeli gözlerle çalışmaları izledi.

Dumanları görünce çok korktuklarını belirten bazı vatandaşlar, "Aşağıdan kokular gelmeye başladı. Birden yukarıdan boşaltın boşaltın diye bağırmaya başladılar. Bizde aşağı indik. Dumanlar alt kattan yukarıya yoğun bir şekilde çıkmaya başladı. Biraz panik yaşadık. Hemen binayı boşalttık. Hastane çalışanları yaşlıları çıkarttı." şeklinde konuştu.

Yangınla ilgili bilgi veren Doktor Orhan Aktürk, yangının neden çıktığı ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, "Dumanları görünce hemen hastaneyi boşalttık. Çok kalabalıktı. Biraz panik yaşandı. Yangını fark edince hemen elektriği kestik. bütün tesisatları devre dışı bıraktık." dedi.

Yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber