Türk Eğitim-Sen'den kayıt çilesine tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42



"HEM KARNE, HEM KAYIT TELAŞI OKULLARDA YOĞUNLUĞA SEBEP OLACAK"

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Eğitim-Sen) Bursa 2 No'lu Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, 1 Haziran'da başlayacak olan okul kayıtlarının karne telaşına denk gelmesinin okullarda yoğunluğa sebep olarak çileye dönüşeceğine dikkat çekti.

Sendika binasında yapılan toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2005/14 genelgesiyle 1 Haziran tarihinde başlayacak olan okul kayıtlarında, ailelerin ve idarecilerin bu yıl da çile çekeceğini belirten Türkoğlu, "Kayıt bölgesi uygulamasından dolayı çocuklarını daha iyi okullara kaydettirmek isteyen veliler, bu engeli aşabilmek için birkaç aylığına okulun bölgesinde ev kiralamakta ve boşa kira ödemektedir. Vergisini ödeyen, askerliğini yapan ve aldığı her tüketim malzemesinde eğitime katkı payını ödeyen, dünyadaki en kıymetli varlığı olan çocuğunun iyi bir eğitim almasını isteyen, ancak sokağı ya da mahallesi tutmadığı için istediği okula yazdıramayan veliler büyük sıkıntı yaşıyor" dedi.

"KAYIT PARASI İSTEYEN İDARECİLERE HAPİS CEZASI VERİLECEK"

Kayıt parasının her yıl inkar edilmesine rağmen, bütün okullarda alındığını ifade eden Türkoğlu, bu yıl 5 bin 72 sayılı kanun gereği kesinlikle hiç bir ad altında kamu kurumunun sunacağı hizmet karşılığında veliden para talep edilemeyeceğini söyledi. Türkoğlu, para talep edenler hakkında hapis cezası verileceğini hatırlatarak, velilerin gönül rızası haricinde herhangi bir taleple karşılaşmaları halinde şikayetçi olmalarını istedi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber