Bir saat arayla iki üniversite öğrencisi tren altında kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi, biri erkek biri bayan iki kişi, yaklaşık bir saat ara ile farklı güzergahlardaki trenlerin altında kalarak can verdi.

Kocaeli'nde meydana gelen ilk olayda, Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Sevim Gökçe (28), Plaj Yolu Temizel Petrol Ofisi mevkiinde, Adapazarı'ndan Haydarpaşa'ya gitmekte olan Adapazarı Ekspresi'ne ait 11615 sefer sayılı trenin altında kalarak feci şekilde can verdi.

Makinist Harun G.'nin iddialarına göre olay şöyle gelişti: Genç kız raylara çıktı. Trenin geldiğini görmesine rağmen kenara çekilmedi. Makinist düdük çaldı ve fren yaptı. Ancak genç kız yine de kenara çekilmeyince durma mesafesi yetmediği için tren genç kıza çarptı. Çarpmanın etkisi ile Sevim Gökçe parçalara ayrılarak tanınmaz hale geldi. Makinist gözaltına alınırken, söz konusu tren de Derince Garı'na çekildi.

İlk olay yerinin 200 metre ilerisinde, yaklaşık olarak 2 saat sonra meydana gelen ikinci kazada ise Haydarpaşa-Adapazarı seferini yapan yolcu treni, Burak Yıldırım adlı 25 yaşındaki bir gence çarptı. Tren altında kalan Yıldırım olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayda hayatını kaybeden Burak Yıldırım'ın Afyonlu olduğu ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Olayın ardından ekiplerin inlemeleri sonucu, Burak Yıldırım'ın cansız bedeni Asri Mezarlık morguna kaldırıldı.

Öte yandan, makinistin polise verdiği ifadede, tren yolunda ilerleyen genci fark ettikten sona uzun süre korna çalmasına rağmen şahsın raylardan ayrılmadığını söylediği öğrenildi. Olaylarla ilgili soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber