40 bin işsiz meslek sahibi olacak

Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB-İŞKUR Proje Direktörü Reg Parr çoğunluğu AB fonlarından oluşan 50 milyon dolarlık tutarın, işsizlerin iş bulması için toplam 250 projeye ayrıldığını söyledi. Çatı Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) tarafından hazırlanan, İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yönetilen ve AB'den alınan fonla desteklenen projeyle 600 çatı ustası ders başı yaptı. Projeyle, sektörde işsiz olan elemanlara iş imkanı sağlamak ve eğitimli elemanlar yetiştirmek hedefleniyor.

AB'den 105 bin euro
Eğitim sezonunun ilk gününde düzenlenen basın toplantısında konuşan ÇATIDER Başkanı Levent Pelesen, proje için AB'den toplam 105 bin euro alındığını vurgulayarak ?Bizim ve sektörün iki firmasının katkısıyla bu rakam 190 bin euroya çıkarıldı. 9 aylık bir eğitim sürecine alınacak 600 kişinin 50'si ise sektörde çalışırken iş kazası geçirmiş ve engelli olmuş kişilerden oluşuyor. Amacımız sektörün ihtiyacı olan ve bu iş kolunda çalışmak isteyen yeni ustalar yetiştirmek. Çatı sektöründe işsiz kalmış olanların bilgi, beceri ve eğitimlerini arttırarak yeniden iş hayatına atılmalarını sağlamak, iş kazası sebebiyle işini yapamayan çatı ustalarına yeni iş imkanları oluşturmak. Burada teorik eğitimin yanısıra öğrencilere pratik eğitim de verilecek.?şeklinde konuştu.

250 proje yürütülüyor
AB-İŞKUR Proje Direktörü Reg Parr da yaptığı konuşmada AB'den fon almayı başarmanın kolay olmadığını belirterek ?İyi tasarlanmış proje sunan ÇATIDER'i tebrik ederim. Bu proje Türkiye genelinde yürütülen 250 projeden birisidir. Bunlar Türkiye'deki işsiz insanlara iş gücü geliştirmek için hazırlanan 50 milyon euroluk projenin parçalarıdır. 40 bin işsiz bu projelerin içinde yeralmaktadır. Bu projelerin maliyetinin büyük bir bölümü AB tarafından karşılanırken kalanı da Türk devleti tarafından verilmektedir. Tüm projelerin amacı işsiz insanların iş bulmalarını sağlamaya yöneliktir? dedi.

Dersbaşı yaptılar

ÇATIDER'in uygulamaya soktuğu projeyle 600 çatı ustası İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Taşkışla binasında 9 ay sürecek eğitimin ilk dersini gördüler. Çatı ustaları, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde akademisyenler ve sektör uzmanları tarafından, AB standartlarında eğitim alacak. Üst düzeyde eğitimin verileceği projeyle, çatı sektöründeki işçi ve ustaların mesleki bilgi, beceri ve yeterliliklerinin günümüz şartlarına getirilmesi ve iş bulma imkanlarının artırılması amaçlanıyor. Eğitime katılabilmek için, çatı sektöründe çalışan ya da çalışmayı isteyen 18-55 yaşları arasında, yükseklik korkusu olmayan, epilepsi veya çatıda çalışmayı engelleyecek hastalığı bulunmayan usta adayları ile daha önce çatı ustası olarak çalışıp da iş kazası nedeniyle engelli durumda olanlar da başvurabilecek.

Projede başarıdesteği artıracak

İnsanların iş aramada başarılı olabilmeleri için gerekli beceri ve eğitimin kazandırılmasının hedeflendiğini belirten AB-İŞKUR Proje Direktörü Reg Parr, ?Eğitimler endüstrinin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde olmalıdır. 250 proje işsiz insanların iş bulmasında yararlı olursa önümüzdeki yıllarda benzer daha fazla proje olacaktır? dedi. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Cengiz Giritlioğlu da okullarında böyle bir eğitimin olmasından dalayı memnun olduğunu vurgularken Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören kendi öğrencilerine de teorik ve uygulama bütünlüğününün katkısı olacağını söyledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber