Başbakanlık, kanun tasarılarını yeniden yayınlama kararı aldı

23 Ocak tarihinde yayımladığımız haberde, Bakanlar Kurulunca Meclise sevk edilen kanun tasarılarının yer aldığı bölümlerin güncel olmadığını haberleştirmiş ve bunun uygun olmadığına dikkat çekmiştik. Bir gün sonra, Başbakanlık, www.basbakanlik.gov.tr adresindeki web sitesinin hem ana sayfasından hem de alt sayfalarından, "kanun tasarıları" bölümünü çıkarmıştı. 24 Ocak'ta yayınladığımız yazıda, bunun yanlışlığına vurgu yapmıştık . Başbakanlık, bugün itibariyle "Kanun Tasarıları" sayfasını yeniden yayıma açmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Kanun Tasarıları", 2003 yılından bu yana Başbakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Tıklayınız.

Bu sayede, ilk elden kanun tasarılarına ulaşmak mümkün bulunmaktaydı.

Bu uygulamayı, o günlerin Başbakanlık Müsteşarı, şimdinin ise Milli Eğitim Bakanı olan Sayın Ömer Dinçer başlatmıştı.

Ancak, mülki idare kökenli Sayın Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığına atanmasından bu yana, web sayfasına gereken önem verilmemektedir. Bunun en bariz örneği de, kamuoyu ile paylaşılabilecek bilgilerde yaşanmaktadır. Örneğin Kanun Tasarıları, Bakanlar Kurulunca Meclise sevk edildikten sonra, gizliliği kalmamasına rağmen, Başbakanlığın web sayfasında yayımlanmamaya başladı.

İki gün önce bu duruma dikkat çekmiştik. Başbakanlık bugün ilgili sayfaya iki kanun tasarısı koyup, sayfayı yeniden açtı.

Bu girişimin, yüzeysel ve tepki üzerine alınmış bir karar olmamasını umut ediyoruz.

İlgili sayfa için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber