MEB'e göre merkezi sistem sınav görevlendirmeleri MEBBİS üzerinden başvuru alınarak yapılıyormuş

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2012 09:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
MEB'e göre merkezi sistem sınav görevlendirmeleri MEBBİS üzerinden başvuru alınarak yapılıyormuş

ÖSYM'nin adaylarla ve Sınav Görevlileri ile arasındaki mesafeyi azaltma ve hızlı iletişim ve etkileşim kurma faaliyetlerinin bir parçası olarak geçtiğimiz günlerde ÖSYM sınavlarında görev alma konumunda olan Sınav Görevlilerinin fotoğrafları da dahil kimlik ve iletişim bilgileri ÖSYM bilgi işlem sistemine girilmiş görevlendirmeler ÖSYM'nin http://gis.osym.gov.tr internet adresli ?Görevli İşlemleri Sistemi? internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından,? Bakanlığınızca yapılan merkezi sistem sınavlarında da (SBS, MTSK vb) aynı yöntem kullanılarak MEBBİS üzerinden başvuru alarak görevlendirme yapılması için bir düzenleme yapılacak mıdır?? sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER'e soru önergesi verilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 03/12/2011 tarih ve 8037 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.

Verilen cevapta merkezi sistem sınav görevlendirmelerinin MEBBİS üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır açıklamasında bulunulmuştur.

Bu açıklamayı MEB'de hangi personel hazırladıysa kanımca kendisine iyi bir mazeret bulması gerekmektedir çünkü 700 bin kişilik bir camianın bildiği merkezi sistem sınav görevlendirmeleri gerçeğini Mebbis den yapılmaktadır. Şeklinde cevap vermek sanırım talihsizliktir.

Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin (Şubat 2011 / 2641 TD) "Bölge Sınav Yürütme Komisyonu" başlıklı 9. maddenin, "Bölge sınav yürütme komisyonunun görevleri şunlardır" başlıklı 8. fıkrasının (b) bendinde; "Sınav bölgesinde sınavla ilgili gerekli görevlendirmeleri yapar, bina sınav komisyonları ile bölge bazında salon görevlilerinin listelerini sınavdan önce hazırlar, hangi binada kimlerin görev yapacağını kura ile belirler ve sınavdan 1(bir) gün önce bina sınav komisyonlarına ve salon görevlisi olarak görevlendirilen öğretmenlerin görev yaptığı okul müdürlüklerine bildirir. " denilerek hangi personelin hangi okulda hangi sıfatla görev yapacağını takdir etme yetkisi bölge sınav komisyonunun yetkisine verilmiştir.

Yönergenin, "Salon Görevlileri" başlıklı 14. maddesinin 1. fıkrasında ki; "Bölge sınav yürütme komisyonunun teklifi üzerine her salonda 1(bir) salon başkanı ve 1(bir) gözcü, her 5(beş) salona da 1(bir) yedek gözcü öğretmen valilik/kaymakamlık onayı ile görevlendirilir. Salon başkanı/gözcü öğretmenlerin görevlendirilmesinde, sınav bölgesindeki öğretmenlerin dengeli olarak değerlendirilmesi esastır." hükmü uyarınca görevlendirmelerde öğretmenlerin dengeli dağıtılması esas ilke olarak belirlenmiştir.

Yönergenin "İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Görevleri" başlıklı 15. maddesinin 1. fıkrasında ki; "İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğü Bakanlığın gerçekleştirdiği sınavların güvenlik içinde, sorunsuz olarak yapılabilmesi için ilgili mevzuata bağlı kalarak gerekli görevlendirmeleri yapar." hüküm uyarınca sınavların güvenlik içerisinde yapılabilmesi için milli eğitim müdürlüklerinin gerekli tedbirleri alması gerektiği ifade edilmiştir.

Bu ifadelere rağmen görevlendirmelerde şeffaflık bulunmamaktadır. bu nedenle Milli Eğitim Bankalığınca İllerde yapılan tüm merkezi sistem sınav görevlendirmelerinde ÖSYM'nin yaptığı sınav görevlendirmeleri gibi MEBBİS modülü üzerinden yazılım hazırlanarak görevlendirmelerin bu sistem üzerinden yapılması gerekmektedir.

İşte soru önergesine verilen cevap:

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber