Öğrenci şiddete uzak, sosyalliğe yakın olacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Ocak 2012 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda şiddete karşı velilerin eğitimine ağırlık veren MEB, üniversitelerdeki sosyal kulüpleri ilköğretimde de yaygınlaştırmak için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ve ortaöğretim kurumlarında son yıllarda artan şiddet olaylarını önlemek için bir dizi önlem planını devreye sokmaya hazırlanıyor. Şiddetin kaynağına inerek yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmeyi amaçlayan Bakanlık, bu kapsamda işe yönetici, öğretmen ve velileri eğiterek başlayacak. MEB'in Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Ankara Barosu arasında imzalanan ?Şiddetin Önlenmesi İçin Çocuk Hakları Konusunda Bilinç Oluşturma Projesi? yurt geneline yayılacak. Proje kapsamında avukatlar, çocuk kavramı, şiddet, çocuk hakları, soruşturma ve kovuşturması konularında velilere eğitim verecek. Bakanlık, öğrencilere veliler aracılığıyla bilinç kazandırmayı ve şiddetten uzak tutmayı hedefliyor. Şiddetin önüne geçmek için okullarda da önlem alan Bakanlık, öğrencilerde güven ve sorumluluk duygusunu geliştirme ve yeni ilgi alanlarına yönelik çalışmalara imza atacak. Üniversitelerdeki, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki kulüpler, ilk ve ortaöğretimde yaygınlaştırılacak.

EBA isminde yeni bir platform

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Fatih Projesi kapsamında eğitim alanını içeren sosyal medya ağı kurulacağını söyledi. Dinçer, ?Facebook ve Twitter gibi ?EBA' isminde yeni platform oluşturarak, eğitim camiasının karşılıklı kendini geliştirmesi için soru, cevap ve tartışmaları yapılabileceği adeta yeni bir dünya oluşturuyoruz'' dedi.

Eğitimde ideolojik kalıplara son

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimde yeniden yapılanma sürecini ?Aslında bu yeniden yapılanma ihtiyacını belirleyen iki tane parametre var. Birincisi dış dünyada meydana gelen değişme ve gelişmeler, ikincisi ise kendi iç sorunlarımız? şeklinde açıkladı. TRT1'de yayınlanan Enine Boyuna programının özel yayınına katılan Bakan Dinçer, çalışmalarının ideolojik eğitime son verme amacında olduğunu belirtti. İdeolojik eğitimin belirli kalıplar içinde kalan, daha çok şekle önem veren nesiller yetiştirdiğini vurgulayan Bakan Dinçer ?Tüm dünyayla rakabet eden, dünyanın ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip gençler yetiştirmek, bu insanların kendi potansiyellerini kullanabilecekleri bir zemin hazırlamak istiyorsanız o zaman o ideolojik kalıplar maalesef çok dar kalıyor? dedi.

AHMET FATİH ERTURAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber