Yorgunluğun nedeni bu beş hastalık olabilir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hindistan'da basılan Times of India gazetesi yorgunluğun hastalıklarla ilişkisini yazdı. Buna göre kişinin kendisini sürekli yorgun hissetmesinin altında beş farklı hastalığın yatma ihtimali bulunuyor

İş yaşamındaki yoğun tempo, içki, sigara ve alkol tüketiminin neden olduğu yorgunluk hissi sık sık karşılaşılan sorunlardan biri olarak dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, yorgunluk hissinin beş hastalığın da göstergesi olabileceği konusunda uyarıyor. İşte bu hastalıklar:

DİYABET: Şeker hastalığının en belirgin özelliklerinden biri de yorgunluk. Diğer belirtileri, susuzluk hissi, kilo kaybı, sık idrara çıkma, sürekli açlık ve bulanık görme olarak sayılabilir.

TİROİT: Tiroit bezinin gereğinden az çalışması (hipotiroidizm), iltihaplanma, kireçlenme, guatr gibi rahatsızlıkları ortaya çıkarır. Fazla çalışmasında ise (hipertiroit), fazla kilo kaybı, kaslarda zayıflık, el titremesi, saçlarda incelme veya dökülmesi görülür. Tiroit hastalığı kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Hastalık yorgunluğa neden olur.

ANEMİ (Kansızlık): Anemi, kandaki kırmızı hücrelerin veya hemoglobin denilen kırmızı maddelerin ya da her ikisinin birlikte azalmasıdır. Bu da aşırı yorgunluğa neden olur.

DEPRESYON: Depresyon belirtileri insandan insana değişir. Uyuşukluk, düşük enerji, olumsuzluk, umutsuzluk gibi belirtiler depresyon hastalığının göstergesidir. Hastalık aynı zamanda yorgunluk da yaratır.

UYKU?APNESİ: Hava yolunun tıkanması sonucu oluşan horlamaya ya da 10 saniye ve üstü süresince nefessiz kalmaya neden olan uyku hastalığıdır. Uyku apnesi zamanında tedavi edilemezse kalp krizi, felç, iktidarsızlık (impotans), düzensiz kalp atışları gibi sorunlara yol açar. Bu rahatsızlığa sahip olanlar sabahları yorgun kalkar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber