Maliye Bakanlığı'ndan yemek fişlerinin renklerine ilişkin açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, bakanlık bünyesindeki yemek fişlerinin renklerindeki farklılığın nedeninin, bir gazetede yer alan haberde iddia edildiği gibi 'kast sistemi' değil, düşük ücret uygulaması için geliştirilmiş pratik bir çözüm olduğunu bildirdi.


Maliye yemekhanesindeki kast oturumuna isyan


Maliye Bakanlığının basın açıklamasında, bugün bir gazetede yer alan ''Maliye'de Kast Kavgası'' ana başlığı ile ''Yemekhanede fişlere göre oturma düzeni uzmanlar arasında isyan çıkardı'' içerikli habere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Bakanlık merkezinde yapılan öğle yemeği servisinde personelin unvanı ve ek göstergesine göre farklılaştırılmış ücret sisteminin uygulandığı, bu ücret sistemine uygun olarak farklı ücret seviyelerinin takibi açısından pratik bir çözüm olarak farklı renklerde yemek fişi uygulamasının yapıldığı kaydedildi. Tüm personele sunulan yemeklerin çeşit ve içeriğinin aynı olduğu, daha yüksek ücret alan personelden daha yüksek ücret alındığı, daha düşük ücret alan personelden ise daha düşük ücret alındığı bir ücret sisteminin uygulandığı ifade edilen açıklamada, bu açıdan yemek fişlerinin renklerindeki farklılığın nedeninin haberde iddia edildiği gibi 'kast sistemi' değil düşük ücret uygulaması için geliştirilmiş pratik bir çözüm olduğu belirtildi.

Maliye Bakanlığı merkez kampüsü içinde bulunan yemekhanelerde personele öğle yemeği hizmeti verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Her derecede ve unvandaki personelimize verilen bu hizmetin sunumunda; personelin unvanlarına göre sayısı esas alınarak hizmet sunumunda bulunulmaktadır. Bu çerçevede sayıca fazla olan personele self-servis yöntemiyle yemek hizmeti verilmektedir. Bunun dışında sayıca nispeten az olan personele ise yemek hizmeti masaya servis yapmak suretiyle yerine getirilmektedir. Masaya yapılan hizmette yine yönetici kademesinde bulunanlara yemekler ayrı ayrı servis yapılmaktadır. Tüm bu uygulamanın esas nedeni servis yapma biçimine bağlı olarak ortaya çıkacak personel maliyeti ile kolaylık ve basitliktir. Bu uygulamanın arkasında da 'kast sistemi vardır' vurgusu yapılması iyi niyetli bir anlayışın sonucu olamaz.

Maliye Bakanlığı personel sisteminde hiç bir dönemle karşılaştırılamayacak ölçüde reformcu bir anlayışla önemli değişiklikler yapılmıştır. Yıllardır söylene gelen ancak yapılamayan değişiklikler bu dönemde yapılmıştır. Özellikle "Kast Sistemine" referans verilerek eleştirilen kariyer mesleklere ilişkin değişiklikler bu dönemde yapılmıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber