Kar ve soğuk, balık fiyatlarını yükseltti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2012 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve rüzgar balıkçıların avlanmasını olumsuz etkileyince balık fiyatları arttı. Soğuk hava şartları nedeniyle piyasaya az balık çıkınca fiyatlar yüzde 30- 60 oranında yükseldi.

Hem sağlık açısından faydaları, hem de kırmızı ete göre daha ucuz olması sebebiyle vatandaşın tercihi olan balık, bütçeleri zorlamaya başladı. İki hafta öncesine kadar kilosu 4 lira olan hamsi 7 liraya yükseldi. Diğer balık türlerinin fiyatları da yüzde 30- 60 arasında arttı.

Eskişehirli balıkçı Atakan Arslanbenzer, hava koşulları ve özellikle poyrazın etkisiyle balıkçıların denize açılamadıklarını, açılanların ise yeterli balık avlayamadıklarını söyledi. Bu nedenle balık fiyatlarının yeniden artış gösterdiğini anlatan Arslanbenzer, ancak buna rağmen vatandaşın talebinin düşmediğini kaydetti. Fiyatlardaki artışa rağmen vatandaşın balık yemeyi tercih etmesini ise Arslanbenzer, balığın hormonsuz, sağlıklı ve besin değeri yönünden oldukça zengin olmasına bağladı.

Eskişehir Balık Hali'ndeki bazı balıkların fiyatları şöyle: Hamsi 7, çupra 15, isavrit 8, çinekop 25, levrek 15 lira.

Hamsi yeniden tezgahlarda

Kar yağışının etkisiyle Karadeniz'de yeniden ortaya çıkan hamsi Giresun'da tezgahlardaki yerini tekrar almaya başladı.

Balıkçı Berati Başaran yaptığı açıklamada, aralık ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hamsi avının bu sezon erken bittiğini hatırlattı. Son günlerde etkili olan kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle hamsinin yeniden geri dönüş yaptığını vurgulayan Başaran, "Hamsi geri dönüş sinyali veriyor. Az da olsa Türk karasularında hamsi avı gerçekleşmeye başladı. Tezgahların süsü olan hamsi tekrar yerini alıyor." dedi.

Başaran, hamsinin Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında kilogramının 7 liradan alıcı bulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber