Yeni atanan öğretmenler 6 Şubatta başlamak zorunda mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB yaptığı tüm açıklamalarda 03.02.2012 tarihinde ataması yapılan öğretmenlerin 06 Şubat 2012'de göreve başlamaları gerektiğini belirtmişlerdir.

Bu sadece öğretmenin tasarrufunda olan bir durumdur. MEB aslında kendi plansızlığının bedelini öğretmenlere ödetmeye çalışmaktadır. Atama takvimini daha önce başlatarak öğretmenlerin oryantasyonunu dahi tatil döneminde yani okulların açılacağı 06.02.2012 tarihine kadar tamamlaması mümkünken gerek plansızlık gerekse öğretmenler en azından 15 gün daha aza maaş ödemek adına süreç bu kadar ileriye alınmıştır.

Evet bizim de temennimiz öğretmenlerin 06.02.2012 tarihinde sınıflarının başında olmaları yönündedir fakat 06.02.2012 günü başlayacak öğretmenin göreve başlama işlemi nedeniyle dahi oryantasyon eğitimine zamanında yetişmesi mümkün değildir. Oryantasyon eğitimi nedeniyle sınıfları başına gidemeyecek öğretmenler nedeniyle bir hafta süreyle derslerde aksamalar olacaktır.

MEB zorunlu kılmamakla beraber kılavuzda belirttiği;

?Göreve ilk defa başlayacak öğretmenlerimizin, bulundukları illerde Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve 06/02/2012 tarihinde başlayacak olan oryantasyon programına (uyum eğitimi) alınacaklarından, EK-1 ?Atama Takvimi?nde belirtilen 06/02/2012 tarihinde göreve başlamaları gerekmektedir.?

Cümlesiyle göreve başlamalarını istemektedir.

Öğretmenin zorunlu göreve başlaması kılavuzda yer alan;

?Atama kararnameleri, PDF formatında il millî eğitim müdürlüklerine internet aracılığıyla gönderilecektir. Atananlara, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre iadeli taahhütlü tebligat yapılarak tebliğ tarihinden itibaren yasal 15 günlük süre içerisinde göreve başlamaları gerektiği bildirilecektir.?

Zorunlu hükümleri gereği tebligatı takip eden 15 gün içerisinde başlamaları zorunludur.

Bu noktada öğretmenlerin görevlerine bir an önce başlamak için çaba sarfedecekleri gerçektir. Fakat başka işte yada dershane ve özel okulda çalışırken göreve başlayacak öğretmen ile ikameti dışına atandığı için barınma durumunu ayarlayacak öğretmenlerin bu süreyi birkaç gün geciktirmesi muhtemeldir.

Öğretmenlere naçizane tavsiyemiz Pazartesi günü göreve başlamak üzere çalışma yapmaları, okul müdürleriyle en kısa sürede bağlantı kurarak göreve başlamaları hakkında bilgi sahibi etmeleri olacaktır.

Burada yaşanacak gecikmelerin sorumlusunun 17bin atamada 1066 kadronun boş kalmasında olduğu gibi öğretmenler olmadığını MEB bürokratları olduğunu belirtir, aramıza katılan arkadaşlara görevlerinde başarılar dileriz?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber