ASKİ, aboneleri için bir milyon 670 bin fidan dikecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2012 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ) Başkent'e su sağlayan barajların çevrelerine her abonesi için bir fidan dikecek. Proje kapsamında baraj çevrelerine bir milyon 670 bin fidan dikilecek. Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, baraj havzalarının bulunduğu alanları ağaçlandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bir milyon 670 bin abonemizin her biri için baraj havzalarının bulunduğu bölgelere fidan dikiyoruz." dedi. Ankara'ya su temin edilen barajların yer aldığı havzalarda başlattıkları yoğun ağaçlandırma faaliyetlerini 'Her abone için bir ağaç' kampanyası çerçevesinde sürdürdüklerini ifade eden Kılıç, "İvedik İçme Suyu Arıtma Tesislerinde oluşturulan 'Fidan Üretim Merkezi'nde' üretilen 500 binin üzerindeki fidanının başta Çamlıdere Baraj havzası olmak üzere kurumumuza ait diğer bölgelerin çevresine dikimini gerçekleştirdik." açıklamasını yaptı.Başkentlilere güvenli, kaliteli ve sağlıklı bir hizmet sağlamak amacıyla gece gündüz demeden özveriyle çalışan ASKİ'nin suya olduğu kadar yeşile de büyük önem verdiğini ifade eden Kamil Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Kuruma ait ana binanın, tüm arıtma tesislerinin, pompa istasyonu ve depoların arazilerinin yanı sıra baraj havzalarında da yoğun bir şekilde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İki yıldır sürdürdüğümüz bu çalışmamızda hedef olarak abonelerimizin sayısını aldık. Bugüne kadar çam, ıhlamur ve akasya çeşitlerinden oluşan 500 binin üzerinde fidan diktik. Bu çalışmamızı abone sayımız olan bir milyon 600 bine ulaşıncaya kadar devam ettireceğiz."

Genel Müdür Kılıç, baraj havzalarının özellikle daha fazla yağış alabilmesi için böyle bir ağaçlandırma kampanyası başlattıklarını kaydederek, "Ankara'ya su temin eden barajların havzalarına dikilmek üzere fidan yetiştiriyoruz. Bu fidanları Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi olan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi arazisi içinde oluşturulan 'Fidan Üretim Merkezi'nde üretiyoruz. Üretim merkezinde geçen yıl sadece 41 günde 401 bin fidan ekimi, yetiştirilmesi (repikaj) ve tohum dikimi çalışması yaptık. Ardından da büyüyen fidanların bölgelere dikimini gerçekleştirdik." bilgisini verdi.

BARAJ HAVZALARINDA GÜZEL KOKULU AĞAÇLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, baraj havzalarına çam, sedir, ıhlamur ve akaysa gibi ağaçlar yanı sıra ceviz, dut, vişne, kiraz, armut, kayısı, şeftali, ayva ve elma türü meyve fidanları da diktiklerini kaydetti. ASKİ'nin kendi imkanlarıyla yetiştirdiği fidanları baraj havzalarına peyderpey aktardıklarını vurgulayan Kılıç, fidanların sulamasını ise en tasarruflu sistemlerden biri olan damla sulama metoduyla yaptıklarını ifade etti.

Çamlıdere Barajı havzasına da 50 bin adet karaçam fidanı dikimi gerçekleştirdiklerini aktaran Genel Müdür Kılıç, "Bu fidanların hepsi Fidan Üretim Merkezimizde kendi yetiştirdiğimiz fidanlardır. Diktiğimiz fidanların bakımlarını özenle yapıyor ve suluyoruz. Baraj havzalarımızı yeşillendirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz bir milyon 670 bin abonemiz için bir milyon 670 bin fidan dikmek. Bu sayıya ulaşana kadar ağaçlandırma çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz." diye sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber