Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, norm fazlası öğretmen atamaları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2012 17:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN NORM FAZLASI ÖĞRETMEN ATAMALARI

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 41. maddesine dayanarak 03.02.2012 tarih ve 02337 sayılı atama inha cetveli ile 170 tane norm kadro fazlası öğretmenin atamasını puan durumları itibariyle yaptığını duyurdu.

Ancak bu atamaları yaparken yine Çorum ilinde görev yapan 214 tane norm fazlası öğretmene ise dokunamadı.

Yapılan atamalar incelendiğinde ise, ataması yapılmayıp, il merkezinde görevlendirme ile tutulan düşük yıl ve hizmet puanına sahip öğretmenler varken, hizmet yılı ve puanı daha fazla olan öğretmenlerden bazılarının istekleri dışında re'sen ilçelere bağlı köylere atandıkları görüldü.

Milli eğitim müdürlüğü ise bu duruma gerekçe olarak ?ataması yapılmayanların, daha önceden il emrinde görevlendirme ile çalıştıklarını bu yüzden hizmet puanı hesabına bakılmadığını? belirtti.

Bu açıklama sonrasında, mağdur olan öğretmenlerin ? Atmama yönetmeliğinin 41. Maddesinde böyle bir ayrımın olmadığı, atamaların puan hesabına göre tüm norm fazlası öğretmenleri kapsayacak şekilde yapılması gerektiği, aksi halde hukuksuzluk meydana geleceği, hak etmeyenlerin merkezde görevlendirilirken , puanı daha yüksek olup eşi il merkezinde çalışan ve ilçelere bağlı köylere atanan öğretmenlere haksızlık yapıldığı? şeklindeki itirazına ise ? O zaman haklarını mahkeme yolu ile arasınlar? cevabı verildi.

Aynı zamanda Çorum Eğitim Bir Sen başkanı Mustafa Başbekleyen 6 Şubat günü yerel gazetelere verdiği demeçte ?İlde yapılmak istenen atamalarda, 380 tane norm kadrosu fazlası öğretmenden 214 tanesinin atamasını durdurduklarını, 170 tanesinin atamasında ise isteğe bağlı atamalar olduğunu, istek dışı re'sen yapılan atamalara da karşı olduklarını belirtip şerh düştüklerini? açıkladı.

Ataması yapılan ve mağdur olduklarını belirten öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ve Eğitim Bir Sen il başkanı Mustafa Başbekleyen' den şu soruların cevabını beklemektedirler.

Ataması durdurulan 214 öğretmen kimdir?

214 öğretmenin diğer 170 öğretmenden farkı nedir?

Atamalarda 384 öğretmenin tamamının puanı dikkate alınıp, puanı en düşük olan 170 öğretmenin mi ataması istek dışı yapılmıştır?

Yoksa puan hesabı gözetildi denilerek bazı öğretmenlere ayrıcalık mı sağlanmıştır?

214 öğretmenin kaç tanesi Eğitim Bir Sen üyesidir?

Diğer 170 tane öğretmenin kaç tanesi Eğitim Bir Sen üyesi değildir?

Atama komisyonunda atamaların tüm norm fazlası öğretmenleri kapsayacak şekilde puan hesabına bakılarak yapılması neden sağlanmamıştır.

Ülkemizde mahkeme yolu ile hak aramanın en az 3 ay zaman alacağı, ve bu sürede mağduriyetin süreceği de göz önün alınarak, bu yazıyı okuyan vicdan sahibi Bakanlık ve İl yöneticilerinin duyarlı olmalarını ve bu konu ile ilgilenmelerini umuyoruz. En azından sesimiz duyulsun istiyoruz.

Çorumda görevli mağdur öğretmenler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber