10 Şubat 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Şubat 2012 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanada Büyükelçisi John Holmes'in ve Kosta Rika Büyükelçisi Akhart Peters Seever'in güven mektuplarını kabul edecek. (14.30/15.15)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda yapılacak törende iki bakanlık arasında kadınlar, engelliler, gazi ve şehit yakınlarına yönelik girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının arttırılmasını öngören işbirliği protokolüne imza atacak. (10.30)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan ile makamında bir araya gelecek. (14.00)

Global ekonomik krizin Türkiye'ye yansımaları, Ankara'daki Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde düzenlenecek panelde ele alınacak. (15.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK'in İstanbul'daki 14. genel kurul toplantısına katılacak. (10.00)

CHP 16. Olağanüstü Kurultayı Hazırlık Komisyonu toplanıyor. Komisyon çalışmalarına Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın konuşmasıyla başlayacak. (10.00)

Durak: Başbakan'ı dinlemedim hata ettim (Özel)

İçişleri Bakanlığı tarafından bir yılı aşkın bir süredir görevinden uzaklaştırılan ve son olarak 42 günlük hapsin ardından serbest bırakılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hakkında açılan davalardan ve yaşanan süreçten üzüntü duyduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü dinlemeyerek siyasete devam ettiği için pişman olan Durak, ?Ondan özür dileyebilirim.? dedi.

Okullarda uyuşturucuyu ceza değil idarenin haberdar olması engelliyor (Özel)

Polis Akademisi tarafından "Ceza algısının uyuşturucu kullanımı üzerindeki caydırıcı etkisi" konulu araştırma dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Öğrencileri uyuşturucu madde kullanmaktan uzaklaştıran en önemli faktör, cezalar değil okul yönetiminin bu durumdan haberdar olması. Araştırma sonuçları ayrıca, kız öğrencilerin erkek öğrencilerden daha az uyuşturucu kullandığını ortaya koydu. Disiplinsiz davranışların, suç ve şiddet olaylarının yüksek olduğu okullarda bulunan öğrencilerin de diğer okullarda bulunan öğrencilere göre uyuşturucu kullanma oranının daha yüksek olduğu belirlendi.

Gazeteci-Yazar ve Tarihçi Yılmaz Öztuna, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. (12.30)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çukurca'da şehit olan Jandarma Onbaşı Metin Çetin için Rize'nin Güneysu ilçesinde yapılacak törene katılacak. (12.30)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısı ile İhracatçı Eğilim Anketi'nin sonuçlarını açıklayacak. (10.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan İzmir'de, Ege İhracatçı Birlikleri Ödül Töreni'ne katılacak. (19.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Çanakkale'de, basın toplantısı düzenleyecek, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda incelemelerde bulunacak. (10.00-11.00-14.15)

Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Toplantısı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılacak. (10.30)

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta maçları Trabzonspor - Gaziantepspor karşılaşmasıyla devam edilecek. (20.00)

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde 12 Haziran Pazar günü karşılaşacakları Manisaspor maçıyla ilgili basın toplantısı yapacak. Yeşil-beyazlı takım daha sonra hazarlık çalışmalarını sürdürecek. (15.30)

Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber