Gelecek hafta İçtüzük teklifi görüşülmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gelecek hafta İçtüzük değişiklik teklifinin görüşülmeyeceğini ama uzlaşmak için müzakerelere devam edileceğini söyledi.

Elitaş, gazetecilerle yaptığı sohbette, İçtüzük değişiklik teklifine ilişkin soruları yanıtladı.

Bu hafta boyunca, teklif üzerinde uzlaşmak için muhalefetle görüşmeler yaptıklarını anımsatan Elitaş, ''Şu anda ortada 2 tane teklif var. Birisi AK Parti'nin diğeri de Meclis Başkanının teklifi. MHP ve BDP'nin sözlü beyanları var, CHP'nin ise teklifi yok'' dedi.

Elitaş, 23. Dönemde mutabakata varılan ancak seçime gidilmesi nedeniyle kabul edilmeyen İçtüzük değişiklik teklifinin gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, önce bu teklifin kabul edilmesini, ondan sonra İçtüzük Uzlaşma Komisyonu kurulup görüşülebileceğini söyledi.

Teklif üzerinde uzlaşmak için azami gayret göstereceklerini belirten Elitaş, CHP'nin bir teklif önermemesinin ''dayatma'' anlamına geldiğini ifade etti. Elitaş, önerdikleri teklifin, muhalefetin konuşma hakkını kısıtlamadığını, Genel Kurulun çalışma saatlerini 4 saatten 6 saate çıkardıklarını kaydetti.

Mustafa Elitaş, gelecek hafta İçtüzük teklifinin görüşülmeyeceğini ama uzlaşmak için müzakerelerin devam edeceğini belirterek, ''Her gruptan bir grup başkanvekili bir araya gelerek görüşmeleri yürütebilir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber