Havalar nasıl olacak?-HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Sakarya, Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin ve Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere, kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere, kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber