Sigarayı su içerek bırakabilirsiniz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağın hastalığı olarak nitelenen ve akciğer kanserinin en büyük sebebi olarak gösterilen sigara kullanımının bırakılmasında suyun büyük önemi olduğu belirtildi.Uzmanlar, sigarayı bırakmak isteyenlerin disiplinli bir tedaviyi uygulaması gerektiğini belirterek, tiryakileri sigara isteği olduğunda sürekli su içmelerini istiyor.

Kayseri Özel Sevgi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demirel, sigara bırakmak için tiryakilerin disiplinli bir tedaviyi uygulamalarını isteyerek, "Hastalarımızı tedavi ederken çeşitli uyulacak esaslar koyuyoruz. Bunların ilki hastalarımızın el alışkanlıklarını değiştirmek suretiyle sigara adedini azaltmalarının öneriyoruz. Ayrıca günlük sigara isteğinde devamlı su içilmesinin tavsiye ediyoruz. Çünkü sigara içmemek huzursuzluk yapıyor su da bu huzursuzluğu giderip sigara içme arzusunu azaltmaktadır." dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin mutlaka yemeklerden sonra diş fırçalaması gerektiğini belirten Dr. Demirel, "Ağız Ph'ının alkali olması durumunda sigara içilmektedir. Yemekten sonra diş fırçalamak bunun gideriyor. Sigarayı bırakmak isteyen insan mutlaka sigarayı bırakma hedefini belirlemeli. Günlük içilen sigara miktarını azaltmanın yanı sıra sigara markasını günlük değiştirmesi gerekir. Sigara ile ilgili tüm alışkanlıkların tersi yapılmalı. Mesela sağ el ile içiyorsa sol elle içmeli, sigara arzusu olduğunda çaydan hemen sonra değil 15 dakika sonra içmeli. Yani sigara içerken ne yapıyorsa alışkanlığın tam tersini yapmalı." diye konuştu.

Dr. Demirel, tiryakinin, toplulukla sigara içiliyorsa oradan ayrılıp düşünerek ve kendisini sorgulayarak sigara içmesini gerektiğini kaydetti.

Demirel, "Sigara tedavisinde başarının kendi arzusu ve isteğiyle geleceğinin bilincinde olması gerekli. Yakın çevresine sigarayı bıraktığını belirtmeli. Bunlara dikkat ederse sigarayı bırakması kolaylaşır. Ayrıca bir uzmana başvurarak destek alırsa daha kolay bırakabilir. Sigarayı bıraktırma merkezleri bunun için biçilmiş kaftan." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber