Okul Bütçeleri ve Ödenek Talebi Nasıl Yapılır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 03/01/2012 tarihli, 93 sayılı ve

?Okul Bütçeleri ve Ödenek Talebi? konulu yazıları ile ?Genel Müdürlüğümüze bağlı Genel, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Öğretmen, Güzel Sanatlar ve Spor liselerinin 2012 Mali Yılı bütçesinden tahsis edilecek ödeneklerin dağıtımı, yapılacak uygun bir planlama çerçevesinde yürütülmektedir.

2012 Mali Yılı ödenek talepleri elektronik ortamda alınacak ve 03.2 Tüketim Mal ve Malzeme Alımları ile 03.5 Hizmet Alımları ekonomik kodlarındaki yıllık ödenek planlamaları elektronik ortamda da onaylanacaktır.

Bu amaçla hazırlanan Okul Bütçesi Kayıtları Modülü Genel Müdürlüğümüzün http://ogm.meb.gov.tr internet sayfasında yer almaktadır.

Okul bütçelerinin hazırlanması ve harcanması:

1-01.1 Personel Giderleri, 02.1 Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet Prim Gideri (emekli keseneği tedavi ve cenaze giderleri, tedavi yollukları ödenekleri, Sözleşmeli personelin 01.2 ücretleri, 02.2 SSK primleri, Kısmi zamanlı personelin 01.4 ücretleri ve 02.4 SSK primleri) mali yıl (Ocak-Aralık) dikkate alınarak 290 birim koduyla defterdarlık muhasebe müdürlüklerine, 285 birim koduyla mal müdürlüklerine gönderilmektedir. Okul müdürlükleri bu kalemlerindeki harcamaları ilgili il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilen ödeneklerden karşılayacaktır.

2-03.3 Yolluklar (geçici, sürekli) diğer ödeneklerle veya Bakanlığımızın diğer birimlerinde görev yapan personele ait yolluklarla birlikte; isim, okul ve tahakkuk miktarı belirtilmeden istenmektedir. Bu ise zaman zaman aksamalara sebep olmaktadır. Bu durumun önlenebilmesi amacıyla, Genel Müdürlüğümüze bağlı okullardaki yönetici, öğretmen ve diğer personelin sürekli, geçici yolluk talepleri ile tahakkuk edecek ödenek miktarı, şahıs adı belirtilerek ayrı ayrı talep edilecektir.

3-Okulların ödenek isteklerinde yer alan; okul, bina, derslik sayısı, öğretim ve ısınma şekli, kullanılan yakıt, öğrenci sayısı gibi bilgilerin doğru ve eş değer okullarla mukayese edilerek incelenecek, bütçe imkânları da dikkate alınarak, ödenek isteklerinin gerçekçi olmasına özen gösterilecektir.

4-Okullarda çalışan personel ile parasız yatılı öğrencilerin giyecek ödeneği 03.2 Tüketim Mal ve Malzeme Alımları ekonomik kodundan gönderilen ödenekten karşılanacaktır.

5-Okul yöneticileri, bütçe yapma tekniği konusunda Bakanlığımız http://ogm.meb.gov.tr adresindeki örneklerden yararlanacak diğer okul müdürleri ile koordine sağlayacak ve bütçelerinin sağlıklı olmasına özen gösterecektir.

6- Eğitim-öğretime yeni açılan okullar için defterdarlık muhasebe ve mal müdürlüklerince ?okul birim kodu? verilmektedir. Yeni açılan okullara ödenek gönderilebilmesi için bu okullarda yönetici olarak görevlendirilenler, ilgili müdürlüklerden birim kodunu alarak en hızlı şekilde Bakanlığımıza ileteceklerdir.

7-2012 Mali yılında talep edilen okul bütçeleri Genel Müdürlüğümüzce değerlendirilerek son şekli verilecek ve onaylanan bütçeyi, okul yöneticileri kendi şifrelerini kullanarak takip edebilecektir.

8-Okul müdürleri bütçelerine göre harcamalarını planlı bir şekilde yapacak ve kesinlikle ödenek üstü harcama yapmayacaktır

9-Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda sözleşmeli olarak çalıştırılan ve ücretleri 03.5 Hizmet Alımları ekonomik kodundan ödenen personelin 2012 Mali yılında da çalıştırılmasına devam edilecektir.

Okul bütçelerinin, yukarıdaki esaslar çerçevesinde doldurularak Genel Müdürlüğümüz Web Sayfası üzerindeki Okul Bütçe işlemleri modülüne girilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerince gerekli tedbirlerin alınarak çalışmanın amacına uygun olarak süresi içerisinde sonuçlandırılmasını rica ederim.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber