Polis, her eve bir mektup projesiyle suçla mücadeleyi güçlendirecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir polisi, polis halk ilişkilerini artırmak için 'Her eve bir mektup' projesi başlattı. Polis, ilk olarak öğrenciler vasıtasıyla velilere 130 bin adet mektup gönderecek. Bu sayı önümüzdeki günlerde artırılarak toplumun her kesimine ulaşılacak.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi, toplum üzerinde oluşan suç korkusunun ortadan kaldırılarak daha güvenli yaşam alanlarının oluşturulması ve polisin hizmetlerinin daha kaliteli hale gelmesi amacıyla çeşitli faaliyetlerinin devam ettirildiği belirtildi.

"Unutulmamalıdır ki suç ve suçluyla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin katılımı ve desteği olmadan sadece polisiye tedbirlerle başarıya ulaşmak mümkün değildir." denilen açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiği vurgulandı.

Osmangazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 'Her eve bir mektup' projesi hazırlandığının belirtildiği açıklamada, "Mektuplar, kentteki ilk ve orta öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin ailelerine Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile gönderilecektir. Mektupta, suç ve suçlularla mücadelede dikkat edilmesi gereken konular, alınacak tedbirler, suç ve suçluyla mücadelede verilmek istenilen mesajlar ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü iletişim bilgileri yer almaktadır. Bu konuda ilk etapta 130 bin adet mektup hazırlanmıştır." ifadesine yer verildi.

Proje, Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber