Bazı karayolları ulaşıma kapandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı, Sinop ve Kastamonu illerini Ankara'ya bağlayan karayolu kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapandı.Emniyet ekipleri Ankara'nın Akyurt çıkışında yolu kapatarak araçların Kalecik, Çankırı istikametine gitmelerine izin vermiyor. Yetkililer özellikle Tekebeli geçidinin tipi yüzünden ulaşıma kapandığını karayolları ekiplerinin çalışmalara sabaha kadar ara verdiğini ifade etti. Akşam saatlerinde Ankara'nın Kalecik ilçesine gidecek araçlara zincir takmaları şartıyla izin veren yetkililer gecenin ilerleyen saatlerinde Akyurt'tan hiçbir aracın geçişine izin vermedi.


Tunceli'de 4 ayrı noktaya düşen çığ sebebiyle kapanan Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma açıldı.Tunceli-Erzincan karayolu 4 ayrı noktaya çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanırken, onlarca araç yolda mahsur kalmıştı. Tunceli- Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunun dün gece 30. ve 45. kilometreleri arasında noktalara çığ düştü. Düşen çığların arasında bulunan çok sayıda araç ve içindeki vatandaşlar saatlerce mahsur kaldı.

Karayolları ekipleri yoğun çalışmalarının ardından 15 saat sonra Tunceli-Erzincan karayolunu ulaşıma açarak mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Çığ düşme tehlikesinin yaşandığı bölgede karayolları ekipleri çalışmalarda zorlanıyor.


Etkili olan kar yağışı nedeniyle Karaman-Mersin karayolu ulaşıma kapandı.Akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Mersin'in Mut ilçesini Karaman'a bağlayan Sertavul Geçidi'nde araçların geçişine izin verilmiyor. Yolcu otobüsleri Karaman Otogarı'nda bekletiliyor.

Merkeze bağlı 70 köy ile ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Karaman-Konya yoluna ise araçların geçişine kontrollü olarak izin veriliyor. Karayollarına bağlı ekipler, yoğun şekilde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

-Konya-

Konya'da da etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle dün kapanan Seydişehir-Antalya karayolunda ise ulaşım halen sağlanamıyor.

Yoğun tipi nedeniyle Alacabel Mevkii'nde görüş mesafesinin yer yer sıfıra kadar düştüğü öğrenildi. Öte yandan yolda mahsur kalan yaklaşık 80 araç, karayolları ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Seydişehir Bölge trafik ekipleri ise Karayolları Bakımevi önünde Antalya yönüne gidecek araçları bekletiyor.

-Ambulanslar tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı

Beyşehir'de, ambulanslar da tipi nedeniyle hastalara ulaşmakta zorlandı. Yolda mahsur kalan 2 ambulans, iş makineleri ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

Beyşehir'den Konya'ya kuvözde bir çocuk hasta taşıyan ambulans, Beyşehir-Konya karayolu Belenbaşı Mevkii'nde tipi nedeniyle yoldan çıkarak kara saplandı.

Yoğun tipi altında saatlerce mahsur kalan ve yardım bekleyen 112 ambulansı, Konya UMKE ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.

İlçeye bağlı Karaali beldesinde astım bronşit rahatsızlığı olan bir hastayı alan başka bir ambulans ise Beyşehir'e dönüşte tipinin neden olduğu sürgün nedeniyle yoluna devam edemedi.

Ambulans, ihbar üzerine olay yerine gelen iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

Beyşehir Devlet Hastanesine ulaşan ambulanstan inen hastanın yakını İdris Kılınç, yarım saatlik yolu tipi nedeniyle 4-5 saatte gelebildiklerini belirterek, zor bir yolculuk yaşadıklarını, kendilerinin hastaneye ulaşımını sağlayan sağlık görevlileri ile kurtarma ekiplerine teşekkür etti.


Yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Kastamonu-Ankara karayolu Ilgaz Dağı geçidi mevkisi ulaşıma açıldı.Kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde ulaşıma kapan güzergah, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerin iş makineleriyle yaptığı çalışma sonucu açılarak sabah saatlerinden itibaren araç geçişine izin verilmeye başlandı.

Yolda buzlanma olması nedeniyle sürücüleri uyaran yetkililer, Kastamonu'nun kent merkezinde karın kalınlığının 30 santimetre, Ilgaz Dağı'nda ise 3 metreye ulaştığını kaydetti.

Ilgaz Dağı geçidi mevkisinin dün yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanması üzerine trafik ekipleri, Kastamonu'dan Çankırı ve Ankara yönüne giden araçları, Karabük istikametine yönlendirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber