Temizliğe giden kadına sosyal güvence geliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, evlerde çocuk bakıcılığı, gündelikçilik ve temizlik işleri yapan kadınları sosyal güvenlik kapsamına alıyor.

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Çalışma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzaladığı protokolle ayrıca özellikle engelliler ve ev kadınları için istihdam imkanı yaratan ?evden çalışma? sistemini de sosyal güvenlik sistemine dahil edecek.

İstihdam, Çocuk İşçiliği ve Sosyal Yardımlar Konularında İşbirliği Protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik arasında imzalandı.

Engelli istihdamı

Çelik, protokolün iki bakanlık arasında sosyal yardımlarla istihdam bağlantısının etkinleştirilmesi, kadınların ve engellilerin sosyoekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve istihdamlarının arttırılması, aile ve sosyal destek danışmanları ile iş ve meslek danışmanları arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesini içerdiğini anlattı.

Çelik, Türkiye'de engelli işçi çalıştırması gereken kamu ve özelde toplam 16 bin 440 iş yeri bulunduğuna işaret ederek, ?Kamu ve özelde çalıştırılması gereken engelli işçi sayısı ise 106 bin 143. Şu anda istihdam edilen engelli işçi sayısı ise 83 bin 705. Kamuda memur olarak 44 bin 189 engelli kardeşimizin çalıştırılması gerekirken, şu anda 20 bin 829 kardeşimiz çalışıyor. Toplamda kamu ve özelde işçi ve memur açığımız 46 bin civarında. Bu 46 bin engelli vatandaşımızın istihdamı mümkündür? dedi.

?Devletteki 22 bin boş kadroyu dolduracağız'

Fatma Şahin, sığınma evlerinde kalan şiddet mağduru kadınlar ve engelli vatandaşların İŞKUR bağlantısının güçlendirileceğini belirterek, ?Onlara iş imkanını önceleyecek çalışmayı hayata geçirdik? dedi. Şahin, yeni sınav sistemiyle özürlüler arasında haksız rekabetin önleneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber