Çelik: Mutemetlere ayrıca ücret ödenmeyecek

Haber Giriş : 21 Mayıs 2005 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda görev yapan mutemetlerin, memurların tahakkuk ve ücret ödemesi yaptığı personelden para alamayacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda, personel maaşlarının tahakkuk ve ödemelerinden sorumlu mutemetlerin, bu hizmetleri karşılığında yasal olmamasına rağmen fazladan para almaları Meclis'e taşındı. CHP Muğla Milletvekili Ali Cumhur Yaka, duruma dikkat çektiği soru önergesinde, bu durumun mutemetlerle diğer personel arasında da sıkıntıya sebep olduğunu aktardı. Yaka, sorunun nasıl çözüleceğini sordu. Milli Eğitim Bakanı da Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan "Memurlara, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin ve amirlerin tayin ettiği görevler karşılığında bu kanunla sağlanan haklar dışında ücret ödenemez, hiçbir yarar sağlanamaz..." hükmünü hatırlatarak, mutemetlerin fazladan ücret alamayacaklarının altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı, devlet memurlarının her türlü özlük haklarının ve tahakkuk işlemlerinin belli merkezlerden yapılabilmesi için gerekli düzenlemelerin Maliye Bakanlığı'nın yetkili kılındığını hatırlattı. Çelik, ?Maliye Bakanlığı, bu yetki doğrultusunda tüm ödemelerin bankalar aracılığıyla yapılmasını düzenleyerek, mutemet olarak görev yapanların para taşıma riskinden kurtarılmalarını sağlamıştır.? dedi. Çelik, gelişen bilişim teknolojisi sayesinde mutemetlik görevlerinin bilgisayar ortamında kısa sürede yapıldığını hatırlatarak yalnızca bu iş için personel istihdamının ekonomik ve verimli olmayacağını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber