Kılıçdaroğlu: Başbakan'ın ruh sağlığından endişe ediyorum/ Video

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Başbakan iki gün önce AK Parti Gençlik Kolları'na konuşma yaptı. İlk defa sayın başbakanın ruh sağlığından endişe etmeye başladım" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Kimsenin aklına niye gelmiyor bu ülkede hükümet yok mu? İşte bu konuda konuşmuyorlar Kamu İhale Kurumu'na sokaktan atama yapılmadı, bakıyoruz büyük yolsuzluk olayları var. Kamu İhale Kanunu 54 kez değiştirildi. Şeytanın aklına gelmeyecek yöntemler bunların aklına geliyor. Sıfır riskle nasıl yolsuzluk yaparım. Şimdi o operasyonu yapan polisin başına bir şey gelecek mi? Savcı görevden alınacak mı?

Erzurum'da 17 yaşındaki Leyla ektiği ceviz ağaçlar kurumasın diye, önce yakınlarıyla görüşmesi yasaklandı şimdi de yargılanıyor. Merak etme CHP senin yanındadır. Biz mazlumun, hakkın hukukun yanında olacağız.

Geçen hafta MİT Yasası Meclis'ten geçti. Kişiye özel yasa çıkmaz dedik. Ben şahsen şu umudu içimde taşıyorum bu ülkede haktan, demokrasiden, hukuk devletinden yana bir damar olduğuna inanıyorum.

Başbakan devletin kurumları uyum içinde çalışıyor diyor. Hayır çalışmıyor, nasıl topluma kin tohumları ekiyorsan, devletin kurumlarına da kin tohumları ekiyorsun. Emniyet, MİT'e ve Başbakan'a güvenmiyor.

Postmodern diktatörlük yaşanıyor, bir kişi ne istiyorsa o yasalaşıyor. Başbakan her türlü değeri çiğnemekten çekinmiyor. Tek hedefi iktidarda kalabilmek. Başbakan her türlü değeri harcadı ama suça bulaşan, yolsuzluğa karışan arkadaşlarını harcamadı.

Bu yasayı imzalayan Cumhurbaşkanı devlet adamlığı kimliğinden çok şey götürmüştür. Hiç bir Cumhurbaşkanı bu kadar kısa sürede yasa imzalamamıştır. Bunun bir karşılığı olmalıdır karşılığı da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olmalıdır. Cumhurbaşkanın görevi o makamı yıpratmak değil, yüceltmektir.

Başbakan iki gün önce AK Parti Gençlik Kolları'na konuşma yaptı. İlk defa sayın başbakanın ruh sağlığından endişe etmeye başladım. O konuşmada mantık yok, gerçeklik yok, bilim yok, sağduyu yok."

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının görev süresini düzenleyen kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber