Anadolu lisesine hülle ile geçişe son verilecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Dinçer Anadolu Lisesi Hüllesine de son versin

Bakan Ömer Dinçer, göreve geldiğinde var olan Lise öğrencilerinin Akşam Liselerine giderek var olan başarısız derslerini başardıktan sonra tekrar genel liseye dönmesi yani sınıf geçmek için hülle yoluna başvurmasına son vermişti.

Şimdi yeni bir hülle olayı ortaya çıkmıştır.Öğrenci Anadolu Lisesinde okumadığı halde Anadolu Lisesine biraz para harcayıp kayıt olabilmektedir.

Şöyle ki;

Geçen yıl 2010 yılında Anadolu Liselerine son bir öğrenci alımı yapılmış ve çok düşük puanlarla öğrenci almışlardır. Bu öğrencilerden bu yıl sınıfta kalanlar olmuş ve bu yıl nakil için gerekli taban puanlar çok düşmüştü. Örneğin; Şehremini Lisesi gibi bir okulun şu anki nakil taban puanı 348,378

İstanbul'da Anadolu Lisesine kayıt için 400 puanın altında okul yokken bu açıktan yararlanılmaktadır.

Bu puanın Nakil için geçerli olduğunu Genel Lise yada Meslek Lisesi öğrencisinin geçmesinin mümkün olmadığını söyleyen olursa yanıldığını söyleyebilirim.

Genel Lise öğrencisi başlangıçta özel bir Anadolu Lisesine nakil gitmektedir. Çünkü e-okul sistemi buna müsaade etmektedir.

Özel Anadolu Lisesine giden öğrenci kısa süre sonra (1-2 gün içinde) Devlet Anadolu Lisesine Nakil için başvurmakta ve bu yıl 400 puanla dahi girilemeyen Anadolu Lisesine 350 puanla dahi girebilmektedir.

Üstelik 2.kanaat döneminin başlamış olduğu bu günlerde dahi bunu uygulamak mümkün olabilmektedir.

Bu noktada;

1- Genel Liseden Özel dahi olsa Anadolu Lisesine nakiller kapatılmalıdır.

2- Nakil için geçerli olan puan için şu anda o sınıfta okuyan en düşük puanlı öğrenci (sınıfta kalan dahil) baz alınmamalı bahis konusu olan yıldaki taban puan baz alınmalıdır.

Böylece öğrenci 400 puanla giremediği okula 350 puanla giremeyecek ayrıca parası olanın uygulayabildiği bu hülleden vazgeçilmiş olacaktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber