İlçe emniyet müdürü rehin alınmak istenirken öldürülmüş/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan Celal Gökçe (50), dün saat 15.00 sıralarında liman bölgesindeki bir akaryakıt istasyonuna gitti

İddiaya göre Gökçe, tabancasını göstererek ücretsiz akaryakıt istedi. Görevlilerle tartışan Celal Gökçe, tabancayla rastgele havaya ateş açmaya başladı. Olay yerine çok sayıda polisle birlikte Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan (41) da gitti. Gökcan, saldırganı ikna etmeye çalıştı.

Rehin almak istedi

Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, sigara ikram ettiği Gökçe elini uzatınca geri çekildi. Saldırgan, ?Öyle gösterip çekme, komandoluk yapma? diyerek Emniyet Müdürü'nün ayağının dibine ateş etti. Tam bu sırada karşı taraftaki polislerin olduğu yerden ikinci bir silah sesi duyuldu. Emniyet Müdürü Gökcan, silah sesinin geldiği yere doğru döndü ve ateş edilmemesi yönünde uyarıda bulundu. Bu sırada saldırgan, Emniyet Müdürü'nün boynuna sarılıp rehin almak istedi. Ancak ikili arasında boğuşma çıktı ve Gökçe ile Gökcan yere düştü. Çevredeki polisler müdahale etmek için koşarken saldırgan Gökçe, silahla Emniyet Müdürü Gökcan'ı vurdu. Gökcan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Celal Gökçe gözaltına alındı. Saldırganın yaşadığı Hurma Mahallesi'ndeki Bahçekent Sitesi'nde tek başına yaşadığı belirlendi. Gökçe, iddiaya göre olaydan iki saat önce de sitesinde yaşayan bir müteahhidi silahıyla tehdit etti.

Kütahya'da defnedilecek

Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli Gülhan Gökcan ile evli Gökcan için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün Uncalı hizmet binasında tören düzenlenecek. Ardından Gökcan'ın cenazesi memleketi Kütahya'ya gönderilecek. Acı haber, şehit Uğur Gökcan'ın annesi Nebahat ile babası M. Ali Gökcan'ı perişan etti. Nebahat Gökcan, ?Oğlum çok fedakârdı. Görevini çok severdi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber