Üniversitelerde ÜNİLİG heyecanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, üniversiteler arasında ?Salon Futbol Ligi? başlatıyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan salon futbol ligine 3 grupta 16 bayan, 6 grupta ise 35 erkek takımın katılacağını söyledi. ÜNİLİG adını verdikleri çalışmayla üniversiteler arası diyaloğu ve kültürel gelişmeyi artırmayı amaçladıklarını belirten Tamer, maçların zaman darlığı nedeniyle bu yıl tek devre yapılacağını bildirdi.

Tamer, ?Önümüzdeki yıl maçlar güz ve bahar dönemi olmak üzere çift devre yapılacak. Gelecek yıl ayrıca basketbol, voleybol ve hentbol liglerinin olması için üniversitelerle görüşeceğiz. Onlar hazır olduklarını açıkladıkları zaman ligleri başlatacağız. Bu yıl futsalda şampiyon olan takımlar önümüzdeki yıl Avrupa şampiyonalarına katılacak. Bu yıl kendi durumumuzu görmek istiyoruz. Her ne kadar uzun zamandır futsal oynuyor olsak da belli bir seviyeye ulaşamadık? dedi.

ÜNİLİG 9 Mart'ta başlayıp 14 Nisan'da sona erecek.

Korumalı futbol

Üniversiteler arasında 2007-2008 öğretim yılından bu yana 4 grupta toplam 16 takımdan oluşan Süper Lig ile 10 takım ve 2 gruptan oluşan 1. Lig olmak üzere Korumalı Futbol Ligi'nin (Amerikan Futbolu) devam ettiğine işaret eden Tamer, ?İlk yıllar Ankara'da görev yapan ABD'li öğretim ve elçilik görevlilerinden yardım alıyorduk. Artık bu sporda da kendi ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz. Sistemi oturtmaya başladık ve kendi çocuklarımız antrenörlük yapabiliyor. Zamanla bu sporun yaygınlaşacağını ümit ediyorum? diye konuştu.

Kemal Tamer, Eskişehir'de 7-16 Mayıs arasında Türkiye Koç Fest Üniversite Oyunlarını düzenleyeceklerine de dikkati çekerek, etkinliğe 10 branşta 3 bin 500 öğrencinin katılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber