CHP'den, vekillerin Meclis dışında çalışmasını engelleyen yasa teklifi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, milletvekillerinin yorumculuk ve danışmanlık yapmasının önlenmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini, Meclis Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen TBMM Katip Üyesi ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün bir özel televizyon kanalında yaptığı spor yorumculuğunu eleştirerek, milletvekillerinin yorumculuk ve danışmanlık yapmasının önlenmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Divan'da, ''Hiç bir şekilde benden izin alınmadı, fikrim dahi sorulmadı, yapılanı etik bulmuyorum. Elimiz kolumuz bağlı ne yapalım'' dediğini ifade eden Özcan, kendisinin de milletvekillerinin yorumculuk ve danışmanlık yapmasının önlenmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.

Özcan, TBMM Üyeliği ile Bağdaşmayan İşler Hakkındaki Kanun'un ilgili maddesine, "Danışmanlık, yorumculuk gibi adlarla hiçbir surette görev alamazlar. TBMM Başkanlık Divanı, milletvekilinin yasama görevi dışında üstlendiği görevler hakkında re'sen veya şikâyet üzerine yapacağı ilk toplantıda gerekli kararı alır'' hükmünün eklenmesini öngördüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber