Milli Emlak personeli özel uzmanlık sınavı istiyor

Maliye Bakanlığına bağlı birimlerde çalışanlara verilen uzmanlık hakkı uygulaması, hem Gelir İdaresi Başkanlığı hem de Muhasebat Genel Müdürlüğünde sık sık kullanılmıştır. Ancak Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu imkanı çok az kullanmıştır. Bakanlıkta çalışan 4 bin memur ve 10 bine yakın gider personeli bu yönde bir sınav açılmasını talep etmektedir. Bu talebin mecliste görüşülmekte olan kanuna eklenecek bir maddeyle karşılanması mümkündür.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Emlak Genel Müdürlüğünde çalışan personel, şu anda TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşülmekte olan 2/B taşınmazlarının satışı hakkındaki Kanun Tasarısına ?Milli Emlak Genel Müdürlüğünün kurum içi çalışanları (Şef, Vhki ve Memur) için Özel Uzmanlık Sınavları açılması yönünde' şeklinde bir hüküm konulmasını istiyor.

Bakanlık bünyesinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı, 2006 yılından bu yana kurum içi 7 adet Özel Uzmanlık Sınavı ile yaklaşık 13.000 personelini Gelir Uzmanı yapmıştır.

Aynı şekilde Muhasebat Genel Müdürlüğü de 2006 yılından bu yana 3 adet Özel Uzmanlık Sınavı açmıştır.

Buna karşın Milli Emlak Genel Müdürlüğü ise sadece 2006 yılında 1 adet Özel Uzmanlık Sınavı açmış ve sadece 450 kadar kişiyi Milli Emlak Uzmanı olarak istihdam etmiş bulunmaktadır.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü çalışanları memurlarçnet'e gönderdiği maillerde şu hususu ifade etti: "Milli Emlak çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesiyle ilgi Bakanlık bünyesinde şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Şu anda, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşülmekte olan 2/B taşınmazlarının satışı hakkındaki Kanun Tasarısına ?Milli Emlak Genel Müdürlüğü merkez ve taşra personellerinin özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi ve kurum içi çalışanları (Şef, Vhki ve Memur) için Özel Uzmanlık Sınavları açılması yönünde' hükümler koydurulmasını talep ediyoruz."


Milli Emlak personeline not:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek twitter'ını aktif kullanmaktadır.

@memurlar.com adresiyle memurlar.net'i

@mehmetsimsek adresiyle de Sayın Bakanı twitter üzerinden takip edebilirsiniz.

Memurlar.net'in twitter'da paylaşmış olduğu "Milli Emlak personeli özel uzmanlık sınavı istiyor" başlığı retweet ederek Sayın bakana twit atarak, bu hususun Bakanın gündemine girmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber