MEB, işitme engellilere özel alfabe hazırlıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2012 21:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakan Dinçer, işitme engellilere yönelik alfabenin olmadığını ancak bunun için çalışmalara başladıklarını ve 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Milli EğitimBakanı Ömer Dinçer, 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Manavgat YunusEmre İlköğretim Okulu'nda işitme engellilere yönelik düzenlenen bilgisayarkursuna katılan öğrencileri ziyaret etti.

Ziyaretteöğrencilerden uygulamalar hakkında bilgiler alan Bakan Dinçer, işitmeengellilere yönelik alfabenin olmadığını ancak bunun için de çalışmalarabaşladıklarını kaydetti.

Daha öncebaşlamış ancak iki üç yıl sonra bitecek bir projenin olduğunu fakat bunu biryıl gibi kısa sürede tamamlamayı planladıklarını söyleyen Bakan Dinçer, ''Kısasürede işitme engelliler alfabesini bitirmeye çalışıyoruz. Onu bitirdiktensonra da işitme engelliler okullarında işitme engelliler alfabesiyle dersverecek öğretmenler yetiştireceğiz. Şu anda işitme engelliler okulunun çoğundaişaret dilini kullanabilen öğretmenimizin sayısı az. Bu alfabeden sonra oöğretmenleri yetiştirip, inşallah bu problemi çözmeye çalışıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber