Torosların zirvesinde eğitim devrimi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2012 00:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Torosların Zirvesinde Eğitimde Gerçekleştirilen Devrim Niteliğinde Başarıların Öyküsü: Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Şimdi okuyacağınız bu yazı aslında imkansızlıklar içinde çırpınan bir ilçede idealist insanların çok kısa bir zamanda neler yapabileceklerini anlatmaktadır. Millet olarak her şeyi devletten beklemeye alışkın olduğumuzdan sorunlarımızın pek çoğu yavaş çözülmekte, bazen de çözümsüz kalabilmektedir. Bir ilçe düşünün ki Torosların zirvesine yakın, bütün yol güzergahlarına uzak, oldukça dağlık ve engebeli bir araziye sahip. Ve düşünün ki halkın geneli maddi imkansızlıklarla mücadele ediyor. İşte böylesine olumsuz şartlara sahip olan Aladağ daha iki yıl önce SBS-YGS/LYS başarı sıralamasında Adana'nın en başarısız ilçesi oluyor haliyle. İşte yazımıza konu olan atılımlarda iki yıl içerisinde aslında istenildiğinde neler yapılabileceğini, idealist birkaç yönetici ve öğretmenin istediğinde neler yapabileceğini anlatıyor.

Yaklaşık iki yıl önce göreve gelen genç ve idealist İlçe Milli Eğitim Müdürü sorunları çözebilmek için her şeyden önce iyi bir ekip kurması gerektiğini düşünerek genç ve başarılı öğretmenlerden seçtiği bir ekip kurdu ve bu ekip bir yıl içerisinde inanılması güç ama şu önemli atılımları gerçekleştirerek Aladağ'ın başarı sıralamasını iki basamak birden yukarı çıkardılar:

  1. Tamamen hayırsever işadamlarının HİBEleriyle merkezde bulunan tüm sınıflar (toplam 43 derslik) Akıllı Sınıf sistemine geçirildi.
  2. Çukurova Kalkınma Ajansı'na sunulan projeler yoluyla Aladağ'da bulunan tüm ilköğretim okullarına (Köy okulları dahil toplam 22 okul) oyun parkı yapılmıştır. İl merkezindeki çocukların oyunlar oynadığı parklarla aynı standartlarda olan bu oyun parkları öğrencilerin okulu sevmelerini sağlamıştır. Bu oyun parkları neticesinde okula devam sorunu büyük bir oranda ortadan kaldırılmıştır.
  3. Birçok okul tamamen hibeler yoluyla tadilattan geçirilmiş ve kolej standardına yükseltilmiştir. Özellikle ilçede bulunan baraj firmalarıyla yapılan görüşmeler neticesinde ilçeye üç yeni okul kazandırılmıştır.
  4. Yine hayırsever işadamlarıyla yapılan görüşmeler neticesinde okullara 106 ekran 20 adet LCD televizyon alınmıştır.
  5. Daha önce hiç sinemaya, tiyatroya gitmeyen öğrencilerin bu etkinliklere katılabilmesi adına öncelikle okullarda sinema akşamları etkinlikleri düzenlenmiş, ardından kurulan tiyatro ekibi ile en ücra köylerde bile tiyatro oyunları sergilenmiştir.
  6. SODES'e kabul ettirilen Güzel Türkiye'min Güzellikleri adlı proje neticesinde toplam 450 öğrenci sinemaya ve tiyatroya götürülmüş; Adana, Ankara ve İstanbul gezileri ile bu öğrencilerde aidiyet duygusunun gelişmesi sağlanmıştır.
  7. SOYADA'ya kabul ettirilen proje neticesinde yoksul ve başarılı 22 öğrenci özel dersaneye gönderilmiştir.
  8. Bu eğitim-öğretim döneminde Çukurova Kalkınma Ajansına 4, SOYADA'ya ise 1 proje sunan Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı tüm bu çalışmalar neticesinde 2011 yılı Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Ödül Sürecinde yılın en iyi ekibi dalında Adana'nın en iyi ekibi seçilmiştir.

Amaçları sosyo-kültürel ve akademik başarıda fırsat ve imkan eşitliği sağlamak olduğunu belirten ekip üyeleri eğitim alanındaki çalışmalarının artarak devam edeceğini ve ülkemizin 2023 vizyonu hedefine ulaşabilmesi için kendilerinin de üzerlerine düşeni yerine getirmeye devam edecekleri belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber