İptalin üzerinden 8 ay geçti. MEB hala unvan değişikliği sınavını yapamadı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 yılında 4350 kadro için unvan değişikliği sınav ilanına çıkmıştı. Bu sınava ilişkin olarak başvuru kılavuzu yayımlandı ve başvurular alındı. Ancak daha sonra teşkilat kanununda yapılan değişiklik sonrasında görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik ihtiyacı oluştuğu belirtilerek sınav iptal edildi. Aradan aylar geçti hala hiçbir gelişme olmadı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB 21 Haziran 2011 tarihinde yaptığı açıklamada şunları belirtmişti:

"Ancak; Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde yeni bir düzenleme yapılması gerektiğinden ve başvuru tarihi itibariyle son sınıf öğrencisi olup başvuruda bulunamayanların da mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlandığından; 14 Ağustos 2011 tarihinde yapılması planlanan Unvan Değişikliği Sınavı ileri bir tarihe ertelenmiştir."

Memurlar.net forum bölümünde yazışan üyeler, o tarihten bu yana 125 sayfa boyunca yazışma yaptı ve yorumlarda bulundu. Ancak iptal tarihinin üzerinden 8 aya yakın bir süre geçmesine rağmen, hala ne yönetmelik değişmiş ne de sınav yapılabilmiştir.

Bakanlığın, bekleyen binlerce çalışanını düşünerek, yönetmelik değişikliği çalışmalarını artık nihayete erdirmesi yerine olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber