İnfaz koruma memurluğu için açılan sınava 10 bin 626 başvuru oldu

Haber Giriş : 22 Mayıs 2005 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda yer alan habere ilişkin görüş alış verişinde bulunabilmek için Forum bölümü KPSS-B kategorisini kullanabilirsiniz.

700 milyon lira maaşlı infaz koruma memurluğu için açılan sınava 10 bin 626 başvuru oldu.

578 milyon lira ücret verilecek zabıt katipliği için de yine çoğunluğu üniversite mezunu 3 bin 128 kişi sıraya girdi

Adli Yargı Komisyonu Başkanlığı tarafından infaz koruma memurluğu ve zabıt katipliği alımına ilişkin iki sınav gençler için yeni umut kapısı oldu. Gençler, her iki işte de yoksulluk sınırı altında maaş alacaklarını bilmelerine rağmen uzun kuyruklar oluşturdu.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine Ankara'da açılan iki sınav izdihama neden oldu. 128'i kadın 964 infaz koruma memuru alımına ilişkin sınava, KPSS'den 70 puan ve üstü alan çoğu fakülte ve yüksekokul mezunu 10 bin 626 kişi başvurdu. Ankara Adliye Sarayı'nda Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Uğurlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ve Hakim M. Nuri Öztürk'ten oluşan kurul, yoğun talep üzerine tam bir ay boyunca mülakat ve sözlü sınavlar yaptı. Başarılı olan 703 kişi, işe çağırılmayı beklerken, sınavı kazanamayan 9 bin 923 genç ise yine işsizlikle başbaşa kaldı.

Bakanlığın açtiğı ikinci sınavda ise 134 zabıt katibi alınacağı açıklandı. KPSS'den 70 ve üzeri alan ve iyi derecede bilgisayar bilme zorunluluğu aranan sınava Ankara'da 3 bin 128 başvuru oldu. Önceki gün başlayan sınavlarda gençler önce daktilografi kabiliyetlerini sergiledi. Daha sonra mülakat ve sözlü sınava tabi tutulacak olan adaylardan başarılı olanlar işe başladıklarında çok düşük bir maaşla yeni yaşama adım atacaklar. Kaybedenlerse yeni sınavlarda umutlarını tazeleyecekler.
Sınavı kazanan infaz koruma memurları işe başladıklarında yoksullul sınırı olan 1 milyar 472 milyon liranın çok altında olan 700 milyon lira ile yaşamaya çalışacak. Zabıt katiplerinin iç ise daha zor. Üniversite mezunu bir zab katibi açlık sınırı olan 478 milyon liradaı sadece 100 milyon lira fazla maaş ile yaşamını sürdürmeye çalışacak.
Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber