Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Mart'ta 3 bin 400 sosyal hizmet uzmanı alacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2012 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt, Türkiye'de ilk kez boşanacak çiftler için "Diyalog Komisyonu" kurulacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur çalık'ın ziyareti sırasında yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

Ayrıca her mahalleden sorumlu bir sosyal hizmet uzmanı olacağını belirten Bozkurt, "Bünyemizde Aile Danışma Merkezi var. Artık toplumun bütün sorunlarını yerinde çözeceğiz. Sayın Bakanımız Fatma Şahin bu konunun üzerinde duruyor. Gelecek ay 3 bin 400 tane sosyal hizmet uzmanı çalışanı alınacak. Malatya'ya şu andaki hesaplamalara göre 55 kişi düşüyor. 15 tanesini ilçelerimizde değerlendireceğiz. Mahallelerimizde nasıl toplum polisi ve imamlarımız varsa, bir de sosyal hizmet uzmanı olacak. Problem çıkmadan birebir aileler ziyaret edilerek, komisyon marifetiyle bir çalışmayı da başlatacağız. Bu çalışma da haziran ayında başlatılacak. Mahallelerdeki komisyon da ilk kez Malatya'da kurulmuş olacak. Topluma dokunmak istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber