2B yasasında düzenleme yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Tarım, Orman ve Köy Hizmetleri Komisyonu'nda oluşturulan alt komisyon 2B tasarısında değişikliğe gitti.

AK Parti milletvekillerinin verdiği önergeyle yapılan değişiklik ile tasarıda daha önce rayiç bedelin yüzde 70'i olarak belirlenen satış fiyatı yüzde 50'ye çekildi. Taksitle satışlarda ise alınacak peşinat yüzde 20'den yüzde 10'a düşürüldü. Taksitlerin süresi uzatıldı. Ödemeler faizsiz en fazla 5 yıl, 10 eşit taksitte yapılabilecek.

2B arazilerini kullanmakta olanlara sağlanan ön hazırlık yapma süresi de uzatıldı. Buna göre, daha önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına göre oluşturulan tapu kütüklerinde 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle arazinin kullanıcısı olarak gösterilen kişilere tanınan başvuru süresi 3 aydan 6 aya çıkarıldı.

Güncelleme listesi henüz tamamlanmayıp kanun yürürlüğe girdikten sonra tamamlanacak kişilere güncelleme işleminin bitiminin ardından tanınan başvuru süresi 4 aydan 8 aya yükseltildi. Kabul edilen bir başka önergeyle de içme ve kullanma suyu havzalarında maksimum su seviyesinden itibaren 300 metrelik bant içerisinde kalan yerlerin satılamayacağı öngörüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber