KİK operasyonunda işadamı ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Mart 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumu'nda (KİK), bedeli milyonlarca TL'yi bulan ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve 3 KİK üst düzey yöneticisinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklandığı operasyonda, aranan 4 işadamından biri olan Orhan N.'nin savcılığa teslim olduğu ortaya çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Ankara Emniyeti KOM Şubesi'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince, bedeli milyarlarca TL'yi bulan ihalelerde ?rüşvet karşılığında rapor yazılarak' usülsüzlük yapıldığı gerekçesiyle KİK'e operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında KİK kurul üyesi Ali Kaya ile raportörler Osman Turna ve Şenol Varüer'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma dosyasında suç örgütünün lideri olarak yer alan Ali Kaya ile ?yakın ilişki?de olduğu belirlenen Okan T., Orhan N., Ferit R. ve Şeyhmus K. isimli işadamları ise yakalanamamıştı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, firari işadamlarından Orhan N. hafta içinde soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. Soruşturma savcısı Orhan N.'nin, adliyeye çağırdığı polis ekiplerince yakalanmasını sağladı.Firari işadamı Orhan N.'nin savcılıktaki sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber