Yargıtay patlaması polisleri açığa alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mart 2012 07:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'da, Başbakanlık Merkez Binası'yla yan yana bulunan Yargıtay binasının girişine bırakılan bombanın patlaması sonucu, bölgede ?güvenlik zafiyeti mi var?? eleştirilerine neden olan olayda, fatura bina girişinde görevli polislere kesildi

SERTAÇ KOÇ Ankara

Olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle 3 polis memuru açığa alındı. Bina girişindeki 2 özel güvenlik görevlisi de işten çıkarıldı.

Polislerin açığa alınmasına, bombanın güvenlik kulübesinin 3 metre uzağındaki Telekom kutusunun arkasına bırakılmasını fark etmemelerinin neden olduğu öğrenildi. Olayda ayrıca, bombanın bırakıldığı Telekom kutusunun hemen yanında bulunan özel güvenlik kulübesinde görevli 2 özel güvenlik görevlisinin de işten çıkarıldığı öğrenildi.

Mavi renkli kapüşonlu mont giyen ve yüzünü atkıyla kapayan şüphelinin bir pet şişe içerisine yerleştirilen bombayı sabah 06.25'te söz konusu noktaya koyduğu güvenlik kameralarına yansımıştı. Polislerin ve özel güvenlik görevlilerin fark edemedikleri bomba saat 09.40'ta patlamıştı. Patlama sonucu Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nde şoför olarak çalışan bir kişi yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber