Adıyaman'da liselerarası matematik bilgi yarışması düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da Liselerarası Matematik bilgi yarışması düzenlendi.

Liselere yeni ve özgün bir bakış açısı getirerek, geleceğin bilim adamlarına matematiğin tanıtılması ve sevdirilmesi amacıyla Adıyaman Üniversitesi Matematik Topluluğu tarafından organize edilen 1. Liselerarası Matematik Bilgi Yarışması düzenlendi.

Adıyaman merkez ve ilçelerden toplam 14 lisenin katıldığı yarışmanın birinci aşaması gerçekleştirildi. Birinci aşamada başarılı olan ilk 4 lise 8 Mart tarihinde yapılacak olan finalde yarışacak.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen yarışmanın birinci aşamasına 42 asil 14 yedek olmak üzere toplam 56 öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinin sorularını hazırladığı birinci aşama sınavına her liseden 4 öğrenci katıldı.

Çoktan seçmeli 20 sorudan oluşan test şeklinde gerçekleştirilen sınavda tüm öğrenciler bireysel olarak yarıştı ve aynı soruları cevapladı. Birinci aşamanın sonunda öğrencilerin doğru yanıt sayıları okul puanlarını oluşturuyor. Puan sıralamasında yer alan ilk 4 lise, final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Birinci aşama sınavında sonuçlarda, 1. Adıyaman Anadolu Lisesi Dilan Albayrak, Ersin Kılıç, Uğur Ukil, 2. Adıyaman Fen Lisesi Berkay Kızılyaprak, Ramazan Esad Kuruş, Mehmet Yağız Yenigün, 3. Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi Abdullah Taş, İrem Ece Sönmez, Selcan Bilgiç ve 4. Fatih Anadolu Lisesi Hasan Elmas, Emre Çetinçakmak, Ali Murtaza Koçak oldu.

Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Konferans salonunda 8 Mart tarihinde düzenlenecek olan 1. Liselerarası Matematik Bilgi Yarışmasının ikinci aşamasında birinci aşama sınavı sonucuna göre, final yarışması sınavına katılmaya hak kazanan liseler, üçer kişiden oluşan takımlarıyla yarışacaklar. Yarışma seyircili olarak tek oturumda gerçekleştirilecek.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yarışmada yer alan tüm öğrencilere katılım belgesinin verileceği törende birinci olan okul takımının her öğrencisi tam altın, ikinci olanlar yarım altın ve üçüncü olanlar da çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber