Soma Yatılı Kız Kur'an kursunun temelleri atıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soma İlçe Müftülüğü, Diyanet Vakfı Soma Şubesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptılacak olan Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun temeli dualarla atıldı.

Namazgah Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki Karamolla Camii yakınında bulunan Yatılı Kız Kursu temel atma törenine Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Çanakkale Müftüsü İbrahim Höcüt, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, belediye ve il genel meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, konuşmalarla devam etti. Törende Yatılı Kız Kur'an Kursu hakkında bilgi veren Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ, "Kuran Kursu yapılacak olan arsanın bağışını Mehmet Kadıoğlu yaptı. Kendisine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Kur'an kursumuz toplam bin 672 metrekare alan içersinde, 272 metrekare kullanım alanlı ve 5 katlı olacak. Eylül ayına doğru burayı bitirmeye çalışacağız. Kursun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HEDEF 250 KURS

İl Müftüsü Sinan Cihan ise, şunları söyledi: "Soma bizim için çok önemli bir ilçe. Manisa'daki 190 Kur'an kursumuzun 27'si Soma'da. Bugün bu kurslara bir yenisi daha ekleniyor. Öncelikle arsayı bağışlayan Mehmet Kadıoğlu adlı vatandaşımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Kur'an kurslarımız toplumumuzun en önemli rehabilitasyon merkezlerinden birisidir. İlimiz genelindeki kurs sayısını yeterli bulmuyoruz. Amacımız kursların sayısını 250'lere çıkarmak, her caminin bahçesine bir Kur'an kursu açmak."

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş da, arsa bağışını yapan Kadıoğlu'na teşekkür ederek, "İlçemizde 27 Kur'an kursumuz var. Ama bu sayı yeterli değil. Köylerimizde yaşayan çocuklarımız Kur'an öğrenmek için ilçeye geliyor, kalacak yer bulamıyor. Temeli atılan kursumuzu bir an önce bitirmek için elimizden gelen gayreti göstereceği? diye konuştu.

Törende, İl Müftüsü Cihan bağışçı vatandaş Mehmet Kadıoğlu'na, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşekkür belgesini verdi. Ardından da kursun temeli dualar eşliğinde atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber