İzmit'te parkların sorumluluğu öğrencilere verildi

İzmit Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilk olarak başlattığı proje ile ilköğretim okulunda park ve çevre sorumlusu seçiliyor. İlköğretim okullarının en yakınındaki parklardan sorumlu olacak öğrencileri seçmek için Topçular İlköğretim Okulu'nun pilot okul olarak seçildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda seçilen sorumlu öğrenciler, okullarına en yakın parkın ihtiyaçlarını belediyeye bildirerek parkların eksiklikleri giderilecek.

İzmit Belediyesi, İzmit İlçe Milli Eğitim'e bağlı 67 okulda parklar ve çevre düzenlemesi sorumlusu seçimi başlattı. İlköğretim okullarının en yakınındaki parklardan sorumlu olacak öğrencileri seçmek için Topçular İlköğretim Okulu'nun pilot okul olarak seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan getirilen sandıklarda gerçekleştirilen seçimde 4 öğrenci başkanlık için yarıştı. Park sorumlusu başkanlık seçimi için 3 ve 8'inci sınıf dahil olmak üzere okul öğrencileri oy kullandı. İzmit Belediyesi'nin başlattığı bu proje ile okullarda seçilecek sorumlu başkanlar, okullarına en yakın parkın eksikliklerini belirleyerek sorunları ve eksik yanları İzmit Belediyesi'ne bildirecek.

Küçük yaştaki öğrencileri yerel yönetimlere katmak, demokrasi bilincini yerleştirmek ve geleceğe daha iyi hazırlamak için başlatılan proje kapsamında Topçular İlköğretim Okulu'nda 421 öğrenci oy kullandı. Park ve çevre sorumlusu seçiminde 4 aday birbiriyle kıyasıya bir yarışın içine girdi. Seçimde, 7-B sınıfından Emre Özdemir, Yasin Öztürk, 6-A sınıfından Kadir Okan ve 8-B sınıfından Tuba Bayram başkan olabilmek için destek istedi.

421 öğrencinin oy kullandığı seçimi 206 oy ile Tuba Bayram kazanırken, Kadir Okan 91 oy, Emre Özdemir 75, Yasin Öztürk ise 49 oy aldı. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Çocuk Hakları Masası Sorumlusu Çiğdem Zeynep Akı, Topçular İlköğretim Okulu Müdürü Tahsin Ünel ve Rehber Öğretmen Şengül Barış'ın komisyonda yer alarak seçimi yakından takip etti.

Seçimi kazanan Tuba Bayram, okula en yakın park ve çevre düzenlemesinden sorumlu oldu. Arkadaşlarının desteğini alan Tuba, okula en yakın park olan Yunus Emre Parkı'ndaki eksiklikleri, öğrencilerin istekleri, hasarlı oyun aletlerinin tamiri ve diğer gerekli ihtiyaçlar için İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası'nı arayacak ya da şahsen başvuru yapacak. Tuba'nın taleplerini değerlendiren İzmit Belediyesi ise eksikleri hemen giderecek.

Seçim sonunda okulu ziyaret ederek Tuba Bayram'ı tebrik eden Belediye Başkanı Nevzat Doğan, parkların sorunlarını, eksik yanlarını seçilen sorumlu öğrencilerden öğreneceklerini, her ay onlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinleyerek sorunları çözeceklerini söyledi. Başkan Doğan, ?Çocuklar büyüklerin minyatürü değil, kendileri birer bireydir? diyerek küçük yaştaki çocukların hayatta daha aktif olmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber