CHP milletvekilleri, TBMM Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2012 15:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
CHP milletvekilleri, TBMM Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı

CHP milletvekilleri, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin Komisyonda yeniden görüşülmesi taleplerini yineleyerek, Meclis Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, burada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmaya değindi. İnce, ''Sayın Başbakan sanki bu ülkede, bu dünyada yaşamıyor. 13 bin avro maaş alan danışmandan bahsetmiyor. Kızılay'daki biber gazından bahsetmiyor, Sivas davasında zamanaşımından söz etmiyor, PKK tarafından kaçırılan polisin maaşının kesilmesinden söz etmiyor, memura yapılamayan zamdan söz etmiyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın hala 70-80 yıl öncesiyle uğraştığını, ''hala geçmişlerine küfretme derdinde'' olduğunu iddia eden İnce, şunları söyledi:

''Şimdi biz bugün buraya Sayın Meclis Başkanı'na bir uyarı yapmaya geldik. Sayın Başbakan'ın deyimiyle biz, gözü dönmüş milletvekilleri değiliz. Biz gözü dönmüş milletvekilleri değiliz ama Başbakan'ın kubbesi dönmüş. 'NATO'nun Libya'da ne işi var' dedi, sonra Libya'nın bombalanmasına yardımcı oldu.

Meclis Başkanı da şöyle bir açıklama yapmış: 'Grup başkanvekilinin üslubuna yakışmıyor.' Bana cevap vermiş. Sayın Çiçek, bırak sen üslubu da biz CHP grubu olarak görüntü istedik geçmişte. İçtüzük tartışmalarında arkadaşlarımıza küfredildi 'o görüntüleri bize ver' diye müracaat ettik, görüntüleri bize vermedin. Arkadaşlarımız tutanakları istedi, vermiyorlar, dilekçemize cevap vermiyorsun. Sayın Çiçek, seni tanımayacağız yoksa... Ya devlet adamı ol, yasamanın başkanı ol ya da oradan istifa et AKP'de grup başkanvekili ol.''

Başbakan Erdoğan'ın kendilerine yönelik, ''hangi dilden anlarlarsa o dilden anlatırız'' dediğini ifade eden İnce, ''Ona sesleniyoruz, CHP milletvekilleri olarak; senin gibi çakma kabadayıya pabuç bırakacak halimiz yok. Sen Başbakan'sın, ağzından çıkanı kulağın duysun'' diye konuştu.

İnce, pazar günü Milli Eğitim Komisyon sıralarını ''kravatsız bir şekilde 150'den fazla AK Parti milletvekilinin'' doldurduğunu ileri sürerek, içeriye sadece grup başkanvekillerinin girmesine izin verildiğini iddia etti. Komisyon üyelerinin içeri sokulmadığını belirten İnce, ''45 milletvekilinin söz istemi talebini yazılı olarak divana ilettim. tutanaklarda var, ben bağırıyorum; söz istiyorum. Başkan diyor ki söz talebi yok, maddeyi oylarınıza sunuyorum...'' dedi.

Komisyonların çalışmasını düzenleme görevinin Meclis Başkanında olduğunu belirten İnce, ''Söz hakkı verilmedi, içeriye alınmadık, komisyon üyesi arkadaşlarımızın önergesi işleme alınmadı. Bu kanunun hazırlık aşamasında hukuka aykırılık vardır'' iddiasında bulundu.

Gereğini yapmak üzere Meclis Başkanı Çiçek'i göreve davet eden İnce, ''Başbakandan emir almak konumunda değilsiniz. Sayın Çiçek, bu yok hükmündedir, bu görüşme yapılmamıştır. Bunun örneği var mı derseniz, daha önce meclis başkanları 4 kez komisyon görüşmelerini hukuka aykırı bulduğu için geri çekip yeniden görüştürmüşlerdir. Siz yasamanın başı olarak bunu yok hükmünde saymalısınız. Tekrar komisyonda 7. maddeden 26. maddeye kadar görüşülmesini sağlamalısınız. Bunu yaptığınız takdirde, yasamanın başı olarak sizi tanırız. Bunu yapmazsanız AKP grup başkanvekili yerine koyarız'' açıklamasında bulundu.


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugünkü grup toplantısının ardından TBMM Başkanlığı'na yürüyeceklerini açıkladı.

İnce, Meclis'te yaptığı açıklamada, bugünkü grup toplantısının ardından TBMM Başkanlığı'na yürüyeceklerini ve orada bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber