Başbakan'dan bakanları eleştiren milletvekillerine nasihat!

Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanları eleştiren milletvekillerine, "Sizin göreviniz hükümet icraatlarını halka anlatmaktır" dedi.

Erdoğan dün bir grup milletvekiliyle Meclis'te öğle yemeğinde biraraya geldi. Milletvekillerinin seçim bölgeleriyle ilgili sorunlarını dinleyen Erdoğan, hükümet ve parti icraatlarının halka anlatılması konusunda ciddi eksikliklerinin bulunduğunu kaydetti. Bu nedenle yaz tatilinin çok iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Erdoğan, tüm milletvekillerinden Türkiye taraması yapmasını istedi. Vekillerin teşkilatlarla birlikte tüm Türkiye'yi dolaşacak şekilde bir program yapması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu yaz tatilini çok iyi değerlendirin. Halkın ilgisini çekecek renkli etkinlikler gerçekleştirin" diye konuştu.

Meclis'in 1 Temmuz'ta tatile gireceğini, ancak milletvekilleri için 2 Temmuz'da bir kamp gerçekleştirmeyi planladığını anlatan Erdoğan, bu kampta milletvekillerine bazı dokümanlar dağıtacaklarını kaydetti. Erdoğan, parti ve hükümet icraatlarını anlatan bu dokümanlar aracılığıyla halkın doğru bir şekilde bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi. Erdoğan, bazı milletvekillerinin kabine üyelerinden şikayetçi olması üzerine de, "Sizin göreviniz hükümet icraatlarını halka anlatmaktır" dedi.

Toplantıda bazı illere üniversite kurulması talebi de gündeme geldi. Erdoğan, hükümetin bu konuda bir hazırlık çalışması yaptığını, kriterleri uyan illerde üniversite kurulmasına ilişkin konuyu YÖK ile görüştüklerini, ancak YÖK'ün kendilerine henüz kesin bir cevap vermediğini belirtti. Erdoğan'a iletilen sorunların başında "işsizlik" geldi. Erdoğan, milletvekillerinin seçim bölgelerindeki en büyük sorunun "işsizlik" olduğunu anlatması üzerine, hükümetin bu konuda ciddi bir çalışma yürüttüğünü söyledi. İşsizlikle mücadelede belli bir mesafe alındığını kaydeden Erdoğan, istihdam rakamlarında gerçek anlamda bir iyileşmenin zamanla hissedileceğini vurguladı. Erdoğan, hükümetin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik konusunda kararlı olduğunu da dile getirerek, "Bu yoldan dönmek yok. Hükümetimiz kararlı bir şekilde ilerliyor" mesajını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber