CHP'li Oran'dan Sporda Şiddet Kanunu'nda değişiklik teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvikili Umut Oran, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik yapan kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamına giren suçlardan dolayı yargılama yapmaya Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun ihtisas mahkemesi olarak görevlendireceği sulh veya asliye ceza mahkemelerinin yetkili olduğuna yönelik mevcut hükmü, ''asliye veya ağır ceza mahkemeleri yetkilidir'' şeklinde değiştiriyor.

Teklife göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun herhangi bir mahkemeyi ihtisas mahkemesi olarak görevlendirmemesi halinde yetkili mahkeme, suçun işlendiği yerdeki asliye mahkemesi olacak.

Teklifin gerekçesinde, kanunun açıkça yaptığı görevlendirmeye rağmen ihtisas mahkemelerinin bir türlü kurulamadığı, bazı suçların takibatının konu hakkında hiçbir uzmanlığı bulunmayan mahkemeler tarafından görülmeye başlandığı, bu mahkemelerdeki özel yargılama pratiklerinin de spor yargılaması içerisine girdiği belirtildi.

Gerekçede, ''Yapılan düzenleme ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun ihtisas mahkemesi olarak belirli mahkemeleri görevlendirmemesi halinde ne olacağı sorusuna açıklık getirilmiş, bu yöntem ile kanunun öngördüğü hedefe ulaşılmasının çabuklaştırılması istenmiştir'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber