Selçuklu Tıp Fakültesi'nde hasta bayıltılmadan beyin ameliyatı yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2012 19:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hülagü Kaptan, 62 yaşındaki Eyüp Şen'e lokal anastezi ile beyin ameliyatı yaptı.

Türkiye'de sayılı merkezlerde yapılan ''Deep brain Stimulation'' denilen derin beyin uyarımı işlemini Selçuklu Tıp Fakültesi'nde başarıyla gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Kaptan, ameliyat sonrası hastanın elindeki titremenin düzeldiğini söyledi. Yard. Doç. Dr. Kaptan, işlem sırasında hastanın uyanık olduğunu ve hastayla iletişim halinde işlem yapıldığını vurguladı ve ''Hasta uyanıkken beyne 2 ayrı noktadan girişimde bulunduk. Bu işlem lokal anestezi ile yapılmaktadır. MR ile hedef noktaları tespit ettik ve sonra hastayı operasyona aldık. Operasyon sonrası tekrar bilgisayarlı beyin tomografisi ile işlemi kontrol ettik. Daha sonra hastayı uyuttuk ve göğüs üstüne pil yerleştirdik ve bağlantıları sağladık. Tüm bu işlemler 8-9 saat sürdü.'' dedi.

Otobüs şoförü olduğunu belirten 62 yaşındaki Eyüp Şen, ameliyattan sonra yaptığı açıklamada 3 yıldır ellerinde titreme olduğunu belirtti. ''Eşim öldükten sonra bu hastalık ortaya çıktı." diyen Şen, ellerindeki titreme nedeniyle mesleğimi bırakmak zorunda kaldığını kaydetti. Ameliyattan sonra ellerindeki titremenin azaldığını söyleyen Eyüp Şen, "Şimdi daha iyiyim. İyileştikten sonra mesleğimi tekrar yapmak istiyorum. Doktorlara çok teşekkür ederim.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber