İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2002 KPSS ile memur olarak atananlar, bu yerleştirmeler de sözleşmeli personel kadrolarını tercih edebilir mi?

Haber Giriş : 01 Eylül 2003 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2002 KPSS ile memur olarak atananlar, bu yerleştirmeler de sözleşmeli personel kadrolarını tercih edebilir mi?

Soru: 2002 yılında yapılan KPSS'yi kazanarak Maliye Bakanlığına memur olarak yerleştim. Halen aday memur olarak çalışıyorum. Avukatlık ruhsatı sahibiyim. ÖSYM tarafından şimdi yapılacak yerleştirmede avukatlık kadrolarını seçmek istiyorum (sözleşmeli personel statüsünde). TEAŞ veya TEDAŞ'a sözleşmeli personel statüsünde avukat olarak yerleştirilmem halinde atanmamda bir sorun yaşar mıyım? Cevabınızı acele olarak verirseniz sevinirim?

Cevap: 657 sayılı Kanunda memurların istifa etmesi halinde belirli süreler itibariyle (6 ay- 1 yıl) memur olamayacakları belirtilmiştir. Ancak bu kısıtlama sadece memuriyete ilişkindir. Diğer taraftan KPSS'ye ilişkin yönetmelikte bir yere yerleştirmesi yapılanların kütükten çıkartılarak daha sonraki yerleştirmelere katılamayacağı yönünde bir hüküm bulunmamaktadır. Ve bildiğim kadarıyla ÖSYM'de bu tür kütükten çıkarma uygulaması yapmamaktadır.

Bu çerçevede, 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli bir kadroya atanmanız halinde (Örneğin TEDAŞ) memuriyetten istifa ederek sözleşmeli pozisyondaki yeni görevinize başlamanız mümkündür.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber