Seçmeli Kur'an dersi için ?hoca' sıkıntısı çekilmez

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Nisan 2012 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Dinçer Kur'an öğreniminin seçmeli ders olarak verilmesinin yasayla sağlanmasıyla imam sıkıntısı çekilmeyeceğini söyledi.

Nevin Bilgin

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen ataması ile ilgili sınavın kalkmayacağını belirterek, ?Tam aksine alan sınavları da yapmaya başlayacağız? dedi. Dinçer, Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olması nedeniyle imam sıkıntısı çekilmeyeceğini ifade etti. Dinçer, milletvekillerinin soruları üzerine, öğrencilere dağıtılacak tabletler konusuna da açıklık getirdi. Dinçer, ?Fatih Projesi bizim ülkemizde en kapsamlı ve en büyük projelerden birisidir. Türkiye akıllı tahta üretebiliyor mu, tablet bilgisayar üretebiliyor mu, yerli firma var mı. Türkiye'de tablet üretiliyor, yerli firma var ama yerli ürün yok. Bunun ikisini birbirinden ayıralım? dedi.

Atamalarda sınav kalkmıyor

Dinçer, ortada hiçbir şey yokken belirli bir kurumu ve kişileri töhmet altında bırakacak açıklamalardan kaçınılmasını istedi. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ?Şu anda mevcut okulların imam yetiştirmek için yeterli olacağı kanaatindeyim. Bir hazırlığımız da yok? dedi. ?Öğretmen ataması ile ilgili sınav kalkacak mı?? diye soru sorulduğunu ifade eden Dinçer, ?Hayır kalkmayacak tam aksine alan sınavları da yapmaya başlayacağız? açıklamasını yaptı. Bakan Ömer Dinçer, 12 yıllık kademeli zorunlu eğitimle ilgili yasa teklifinin kabul edilmesinin ardından devletle halkla barıştırılması yolunda bir adım atıldığını belirterek, destek veren BDP ve MHP'ye de teşekkür etti. Dinçer, bu kanunla sadeve sistemin demokratikleştirilmesinin sağlanmayacağını aynı zamanda Türkiye'de halk ile devletin barışmasının önündeki önemli bir adım olarak da tarihe geçeceğine inandığını söyledi. dinçer,. Biz halk ile devleti biraz daha yaklaştırdık ve biraz daha fazla barıştırdık. Ben eminim bu barışma arttıkça ve geliştikçe Türkiye Cumhuriyeti ve cumhuriyetimiz ilelebet ayakta kalmak için daha güçlü bir desteğe de sahip olmuş olacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber