'AİHM'e polis uygulamalarıyla ilgili 445 başvuru yapıldı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Mayıs 2005 tarihi itibariyle Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen başvuruların yapılan incelemeleri neticesinde polis uygulamalarından veya yasal mevzuat eksikliğinden kaynaklandığı tespit edilen toplam 445 başvuru bulunduğunu söyledi.

Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında bir soru üzerine, Mersin Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'a yönelik bombalı saldırının terör olayı olmadığını, saldırının çıkar grupları tarafından gerçekleştirildiğinin değerlendirildiğini bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye'de işkence, kötü muamele, olaylara müdahalede orantısız güç kullanımının devam ettiğine dair iddialarını da yanıtlayan Çalışkan, bu konuda Türkiye'nin hukuki düzenlemeler yaptığını, ayrıca polisin meslek öncesi ve sonrası sürekli eğitime alındığını anlattı.

Çalışkan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne 1987 yılından bu yılın başına kadar 9 bin 591 başvuru yapıldığını, bu başvuruların büyük bölümünün kamulaştırma bedelleri, düşünce ve ifade özgürlüğü, adil yargılanmama, mülteci başvuruları, dernek ve sendika faaliyetleri ile ilgili olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber