Ankara'da okul servislerine sıkı denetim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da okul servis araçlarının denetlenmesine devam ediliyor. Mart ayında 3 bin 766 servis aracı denetlenirken, 476 araca 27 bin 496 TL ceza kesildi. Bazı okul taşıt sürücüleri uyarılırken, 4 servis aracı da trafikten men edildi.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada Vali Yardımcısı başkanlığında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden oluşturulan Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu'nun, okul servis araçlarının teknik ve fenni denetimlerine, mart ayında da aksatılmadan ve kararlılıkla devam edildiği bildirildi.

Ankara'da mart ayında yapılan denetimlerde; araçlarda okul taşıtı yazısının bulunması, ışıklı lambaların çalışılırlığı, sağlık çantası, kapı ve pencere durumları, araçların yaşları ve kapasiteleri, yangın söndürme cihazlarının mevcudiyeti, sürücülerin ve belgelerinin nitelikleri ile sigorta sistemleri dahil mevzuat bakımından aranması gereken tüm hususlar göz önüne alınarak 3 bin 766 aracın denetlendiği, 476 araca 27 bin 496 TL ceza kesildiği ifade edildi.

Bazı okul taşıt sürücülerinin uyarıldığı aktarılan açıklamada, 4 adedinin de trafikten men edildiği kaydedildi. Öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğu vurgulanan açıklamada, okul servis araçlarının geliş-gidiş saatleri, belirlenen güzergâhlara mutlaka uyulması ile sürücüler ve araç personelinin genel tutum ve durumlarının okulların tatile gireceği tarihe kadar izlenmeye devam edilerek mevzuata uygun bulunmayan araçların trafikten derhal men edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber