Sosyologlar gazeteye ilan verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2012 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOSYOLOGLARIN İSTİHDAM TALEBİ

CUMHURBAŞKANIMIZ
SN. ABDULLAH GÜL

BAŞBAKANIMIZ
SN. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANIMIZ
SN. FATMA ŞAHİN

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK BAKANIMIZ
SN. MEHMET MEHDİ EKER

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZ
SN. ERDOĞAN BAYRAKTAR

GENÇLİK ve SPOR BAKANIMIZ
SN. SUAT KILIÇ

SAĞLIK BAKANIMIZ
SN. RECEP AKDAĞ

ADALET BAKANIMIZ
SN. SADULLAH ERGİN

Ülkemizde sosyoloji bölümlerinden mezun olan Sosyologlardan yeterli düzeyde yararlanılmamakta ve bu potansiyel kullanılamamaktadır. 2010 KPSS'ye girmiş 8585 sosyoloji mezunu olmasına rağmen; 2010 KPSS'den günümüze kadar yapılan atamalarda yalnızca 113 sosyolog atanmıştır.

Sosyologların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı ile kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet sundukları alandaki problemlerin çözümünde ihtiyaç duyulan bilgilerin üretilme hızının ve kalitesinin artacağına, hizmetlerin çok kısa sürede ulaştırılacağı kanaatindeyiz.

Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nda çalışan Psikolog ve Sosyal Çalışmacı gibi, birlikte çalışabileceğimiz mesleklere tanınan fırsat eşitliğinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Sosyologlara da tanınarak bu konuda adaletin sağlanması, istihdam imkânlarının eşdeğer disiplinlere eşit biçimde dağıtılması ve Sosyologların mesleki birikimine başvurulması; toplumsal kalkınma, çevre, adalet, tarım, eğitim, kentsel dönüşüm, sağlık, aile, gençlik ve spor gibi alanlarda kamu hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarda sosyal sorunlara yaklaşım ve bu sorunların çözümünde AB ülkelerindeki gibi standarda kavuşacağı ve çözümü kolaylaştıracağına inanmaktayız.

Bu çerçevede Haziran ayında 2010 KPSS puanlarıyla son kez yapılacak olan KPSS-B grubu memur atamalarında, kurumların kadro taleplerini DPB' ye bildirmedeki son günün 20 Nisan olduğu da dikkate alınarak; emrinizde bulunan kurumlara, ihdas edilmiş olan sosyolog kadrolarını açmaları amacıyla talimat vermenizi talep etmekteyiz. Taleplerimizin gerçekleşmesini umarak başta sizler olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerimizi bildiririz.

Saygılarımızla.

SOSYOLOGLAR DERNEĞİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber